Movies that Matter Festival: documentaire ‘The Worker can wait’.

Het Movies that Matter Festival vindt dit jaar plaats van 24-30 maart 2011.

Het Movies that Matter Festival, de opvolger van het Amnesty International Filmfestival, vindt ieder voorjaar plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Dit internationale film- en debatfestival presenteert zo’n 70 human rights speelfilms en documentaires en dagelijkse talkshows en debatten met internationale gasten.

Op het Movies that Matter Festival is zondagavond 27 maart de CNV documentaire ‘The Worker can wait’ te zien. De documentaire geeft een indrukwekkend kijkje in het leven en werk van werknemers in de Cambodjaanse kledingfabrieken. ‘The Worker can wait’ volgt de 19-jarige Margo Kosters uit Hengelo terwijl zij een aantal fabrieken in Cambodja bezoekt waar de kleding gemaakt wordt die wij dragen. Ze spreekt met werknemers in de kledingindustrie, vakbondsmensen en fabriekseigenaars.

De documentaire is gemaakt in het kader van de Eerlijke Kleding Campagne van CNV Internationaal. Na afloop is er een publieksdebat, met onder andere Christiaan Rebergen (Millenniumdoelen Ambassadeur) en CNV voorzitter Jaap Smit over ontwikkelingssamenwerking en de rol van vakbonden en bedrijfsleven. Daarna is er gelegenheid de film ‘China Blue’ te bekijken of om elkaar te ontmoeten tijdens de borrel.

27 maart 2010 | 19.30 – 21.30 uur | Theater aan het Spui, Spui 187 te Den Haag

Voor meer informatie (programma, tickets) over het Movies that Matter Festival,  kijk op

Auteur
Krista Russchen

Datum:
02 maart 2011
Categorieën: