De tentoonstelling Dutch Doc in het Tropenmuseum

MOVING PHOTOGRAPHY

Op 10 mei opent in het Tropenmuseum de tentoonstelling Dutch Doc, met het beste van de Nederlandse documentaire fotografie, als omlijsting van de uitreiking van de Dutch Doc Award voor de beste documentaire fotograaf op 6 juni. Vanavond kijken we naar nieuwe audiovisuele strategieën van documentair fotografen. Want voor veel documentair fotografen is de fotocamera niet meer een toereikend medium om complexe verhalen te vertellen.

Samen met de makers kijken we vanavond naar twee projecten:

Poppy, in het spoor van de Afghaanse heroïne van Robert Knoth en Antoinette de Jong. Het project, gerealiseerd in samenwerking met producent Paradox en naar een concept van editor Peter Claassen, is een rijk verslag van een bijna 20-jarige samenwerking tussen de twee makers, waarin zij het spoor van de heroïne volgden en documenteerden.

Afrikaner Blood, een multimediale vertelling van fotografe Ilvy Njiokoktjien en journalist en filmmaker Elles van Gelder. Voor dit project, gecoproduceerd door Metropolis film, volgden de makers het Kommandokorps in Zuid-Afrika, dat kampen organiseert waar jonge blanke tieners leren zich te verdedigen tegen een vermeende zwarte vijand.

Locatie: Kleine Zaal, Tropentheater, Linnaeusstraat 2 te Amsterdam

18.00-19.30 uur Diner à € 17,50 inclusief drankje (reserveren bij café                              restaurant Soeterijn: 020-5688 392)

19.30-22.00 uur Programma, toegang gratis, reserveren gewenst via info@savan.nl

22.00-23.00 uur Borrel

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Paradox, Stichting Dutch Doc, het Tropentheater en het Tropenmuseum. Met dank aan het Nederlands Fotomuseum.
Auteur
Vice Versa

Datum:
26 april 2012
Categorieën: