IS Afrika duur(zaam)?

Op woensdag 11 mei nodigt Stichting Dordrecht-Bamenda Dordtenaren uit om te discussiëren over het thema: Internationale Samenwerking en Afrika: duur of duurzaam? Gastsprekers deze avond zijn de heer Jan Pronk (professor en voormalig politicus) en wethouder Harry Wagemakers (Gemeente Dordrecht). De avond start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur met een borrel. Locatie voor de avond is het NMC Weizigt, Van Baerleplantsoen 30 te Dordrecht. Om aanwezig te kunnen zijn bij deze avond is aanmelden noodzakelijk. Stuur een e-mail naar info@dordrecht-bamenda.nl of bel naar 06 12708490. Het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie vindt u op www.dordrecht-bamenda.nl.

Vragen die deze avond aan bod komen: Welke ontwikkelingsprojecten in Afrika waren duurzaam en welke uiteindelijk ‘duur’? Wat kunnen wij leren van Afrikanen op het gebied van duurzaamheid (waaronder omgang met milieu en klimaat)? Is de stedenband Dordrecht-Bamenda duurzaam? Hoe kan het bedrijfsleven en de politiek bijdragen aan internationale samenwerking? Deze avond vormt mogelijk een oriëntatie op een handelsmissie naar Bamenda in juni.

 Jan Pronk– Voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking en van Milieubeheer, werkzaam geweest voor de United Nations (UNCTAD) en momenteel professor aan het Institute of Social Studies. De heer Pronk is zeer begaan met de problematiek van armoede in de wereld en zeer deskundig op het gebied van duurzame ontwikkeling en internationale relaties.

Harry Wagemakers– Wethouder Duurzaamheid Gemeente Dordrecht. De wethouder zal zijn visie geven op de beleidsnota ‘Dordrecht, stad in de wereld’. Hierin benoemt burgemeester Brok (portefeuillehouder Internationale Samenwerking) drie speerpunten in relatie tot de stedenbanden: economie, cultuur en duurzaamheid.

Aanmelden
het aantal plaatsen is beperkt. Om u aan te melden, stuurt u een e-mail naar info@dordrecht-bamenda.nl of belt u naar 06 12708490. Geef hierbij aan uw naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen u wenst te komen.

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 april 2011
Categorieën: