Conferentie Europa en Latijns-Amerika

Op donderdag 3 juni 2010 wordt het vierde Encuentro Latino Europeo (ELE) georganiseerd met als thema ‘Europa en Latijns Amerika — partners in samenwerking en bondgenoten op het wereldtoneel’. De conferentie richt zich op twee specifieke onderwerpen: Democratische vernieuwing en Economie en globalisering.

De jaarlijkse conferentie is een ontmoetingsplaats van beleids- en opiniemakers uit politiek en overheid, bedrijfsleven, vakbonden, academie, NGO’s en media en heeft als doel om de samenwerking tussen Latijns Amerika en Europa te vergroten.

Gastsprekers zijn dit jaar Marco Enríquez-Ominami, de verrassing van de laatste  presidentsverkiezingen in Chili; Virgilio Hernández, een veelbelovende politicus uit Ecuador;  Alicia Bárcena*, Secretaris van de CEPAL; Wim Kok*, voorzitter van de Club van Madrid; Kathleen Ferrier, lid van de Tweede Kamer; Marcelo Fortuna Biato, strategisch adviseur van de Braziliaanse President Lula; en Wim Grootscholten, commercieel manager van Rijk Zwaan NV.

9.00 – 18.00 uur (er is ook een mogelijkheid om alleen de ochtend of middag te volgen)| Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag | ELE

Auteur
Ilse Zeemeijer

Datum:
03 mei 2010
Categorieën: