Verkuyllezing met Herman Wijffels

Op 26 mei aanstaande organiseert de ICCO-alliantie de tweejaarlijks terugkerende Verkuyllezing. Dit jaar gaat de lezing over: De waarde van wij. Hoe gaan wij om met de veranderingen in de mondiale samenleving? Op welke manieren lossen wij de grote uitdagingen van deze tijd (klimaat, energie, voedsel, conflict) op? Zorgen wij voor synergie of zitten we elkaar in de weg? En over welke ‘wij’ hebben we het dan eigenlijk?

Hoofdspreker is dhr. Herman Wijffels. Hij was voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Daarnaast legde hij als informateur de basis voor het Kabinet Balkenende IV. Momenteel is hij hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Naast de heer Wijffels spreken tijdens de Verkuyllezing prof.dr. Eelke de Jong van de Radboud Universiteit Nijmegen en dr. Manuela Kalsky, directeur Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving.

U kunt zich aanmelden voor 21 mei door het aanmeldformulier op de website van  ICCO in te vullen.

13.30 – 18.00 uur | Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht | ICCO

Auteur
Ilse Zeemeijer

Datum:
03 mei 2010
Categorieën: