Uganda Votes! – Verkiezingsavond

AANKONDIGING – Op donderdag 18 februari, de dag waarop de Oegandezen naar de stembus gaan, organiseren Vice Versa en het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD) een verkiezingsavond in Den Haag. Via een live verbinding ontvangen we het laatste verkiezingsnieuws en eerste reacties uit Kampala. Verder gaan politici, ondernemers, wetenschappers en vertegenwoordigers van NGO’s met elkaar in debat over Oeganda in de regio, de verkiezingen in het land en de rol van Nederland in het democratiseringsproces. Schrijf je snel in en debatteer mee!

Onder leiding van Seada Nourhussen (Trouw) gaan drie panels met elkaar in gesprek.

Het eerste panel bijt het spits af met een discussie over Oeganda en de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio. Wat is de rol van Oeganda in Centraal en Oost-Afrika? En welke kansen en uitdagingen liggen er voor ondernemers? De sprekers in dit panel zijn onder anderen Eric Smaling (SP) en Josh Maiyo (VU Amsterdam).

Met het tweede panel zoomen we in op de verkiezingen in Oeganda. Terwijl onder meer Odde de Jong (Ministerie van Buitenlandse Zaken) aanschuift in Den Haag, spreken we Christine Nakirya (NIMD) via een live verbinding met Kampala. Wat zijn de eerste reacties? En wat gaan de verkiezingen brengen? Dit panel zal de verkiezingen in een breder perspectief plaatsen: wat betekent de uitslag voor Afrika en Europa wanneer het bijvoorbeeld gaat om veiligheid en handel?

Tot slot zal Karijn de Jong (NIMD) met een aantal vertegenwoordigers van strategische partnerschappen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vooruitblikken. Hoe zal het verder gaan na de verkiezingen en welk aandeel kan Nederland leveren in de democratisering van het land?

Schrijf je nu in via info@viceversaonline.nl en debatteer mee!

Datum: donderdag 18 februari 2016

Tijd: 19:30-22:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur) – aansluitend borrel

Locatie: Dudok (Den Haag)

Voertaal: Engels

Wil je je optimaal voorbereiden op deze verkiezingsavond? Lees dan alle artikelen, blogs en opiniestukken uit het online kennisdossier Vice Versa Verkent: Uganda Votes!

Auteur
Vice Versa

Datum:
05 februari 2016
Categorieën: