Masterclass Ontwikkelingssamenwerking door Jan Pronk: meld je nu aan!

 

AANKONDIGING – Vanaf februari 2016 organiseert Vice Versa weer een Masterclass Ontwikkelingssamenwerking. Tijdens deze intensieve collegereeks krijgt een groep leergierigen de kans om ontwikkelingsprocessen en -beleid te doorgronden onder leiding van oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk. Je kunt je tot 16 januari hiervoor aanmelden.

Masterclass

Zeven zaterdagen komen de deelnemers bij het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag bij elkaar om van Jan Pronk te leren en met hem te discussiëren over ontwikkelingsprocessen en -beleid. De colleges focussen op de impact van globalisering en conflicten op ontwikkelingsprocessen. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de ethiek, de ratio, het belang en de effecten van ontwikkelingsbeleid en ontwikkelingssamenwerking. Vanuit historisch perspectief wordt gekeken naar de uitdagingen voor het ontwikkelingsbeleid van vandaag en morgen, in het bijzonder de Post-2015 Agenda.

Deelnemers

Wij zijn voor deze Masterclass op zoek naar de denkers, beleidsmakers en opinieleiders van de toekomst. Zowel personen die veldervaring hebben, als medewerkers van departementen, NGO’s of bedrijven kunnen deelnemen. Ook pas afgestudeerden (de Masterclass is post-master en postdoctoraal) zijn welkom. Er is geen leeftijdsgrens. Een achtergrond in ontwikkelingssamenwerking is handig, maar geen harde eis. Het gaat vooral om passie dan wel belangstelling.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Van deelnemers wordt verwacht dat zij actief meedoen en dat ze zich voorbereiden op de colleges door het maken van de gegeven opdrachten en het lezen van de literatuur.

Data

◾6 februari
◾20 februari
◾9 april
◾23 april
◾7 mei
◾11 juni
◾25 juni

Kosten

De kosten voor deze Masterclass bedragen 250,- euro per persoon.

Aanmelden

Om je aan te melden stuur je vóór 16 januari jouw CV en een korte motivatiebrief naar info[a]viceversaonline.nl, o.v.v. ‘Masterclass Jan Pronk’. Op basis daarvan maken wij een selectie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joke Pisters via info[a]viceversaonline.nl. Eind januari ontvang je bericht of je kunt deelnemen aan de Masterclass.

Auteur
Joke Pisters

Datum:
17 december 2015
Categorieën: