AANKONDIGING – Middag van het Evalueren

2015 is het International Year of Evaluation. “Evidence for the world we want. Using evaluations to improve people’s lives through better policy making”. Dat is het motto. Hoe staan we er eigenlijk voor met het gebruik van evidence in de Nederlandse sector van internationale ontwikkelingsorganisaties? Gebruiken wij de kracht van evaluatie op de juiste manier? En zo niet, hoe kan dat beter?

Tijdens de Middag van het Evalueren slaan we de handen ineen om deze vragen te beantwoorden met beleidsmakers van internationale ontwikkelingsorganisaties, wetenschappers en andere professionals uit het werkveld.

Datum: woensdag 9 december 2015

Tijd: 12:30-17:30 uur (na afloop borrel)

Locatie: Alexanderveld 5 – Den Haag (LEI Wageningen UR)

We starten het programma met twee prikkelende twistgesprekken onder leiding van dagvoorzitters Marc Broere (Vice Versa) en Ellen Mangnus (KIT). Eerst buigen Dave Boselie (IDH) en Bart Romijn (Partos) zich over de vraag hoe in de praktijk wordt aangekeken tegen de impactevaluatie: is het een ‘pain in the ass’ of ‘golden opportunity’? Vervolgens identificeren dr. Gonne Beekman (Wageningen UR) en dr. Kellie Liket (Erasmus Universiteit) het doel van een impactevaluatie. Wat staat centraal: meten of leren?

Na deze prikkelende inleiding, geven de dagvoorzitters het startschot voor twee verdiepende workshopsessies. De workshops worden telkens gegeven door duo’s van evaluatoren en praktijkorganisaties. U kunt hier snel een volledig overzicht downloaden van de workshops.

Een slotdebat met Wendy Asbeek (directeur IOB), Allert van den Ham (directeur SNV) en Ruerd Ruben (hoogleraar impactanalyse Wageningen UR & onderzoekscoördinator LEI Wageningen UR) vormt het slot van de Middag van het Evalueren. De panelleden discussiëren in het slotdebat over de toekomst van impactevaluaties.

U kunt zich gratis aanmelden voor dit evenement via info@viceversaonline.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De middag wordt georganiseerd in samenwerking met: Vice Versa, Erasmus Universiteit, Wageningen University and Research Centre (Wageningen UR), de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie (IOB), het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en Partos.

Auteur
Joke Pisters

Datum:
18 november 2015
Categorieën: