Ontwikkelingssamenwerking masterclass met Jan Pronk

AANKONDIGING – Vanaf november 2015 organiseert Vice Versa weer een masterclass ontwikkelingssamenwerking, gegeven door oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk.

Zes zaterdagen komen de deelnemers in Den Haag bij elkaar om van Jan Pronk te leren en met hem te discussiëren over ontwikkelingsprocessen en ontwikkelingsbeleid. De colleges focussen op de impact van globalisering en van conflicten op ontwikkelingsprocessen. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de ethiek, de ratio, het belang en de effecten van ontwikkelingsbeleid en ontwikkelingssamenwerking. Vanuit historisch perspectief wordt gekeken naar de uitdagingen voor het ontwikkelingsbeleid van vandaag en morgen, in het bijzonder de Post-2015 Agenda.

Zowel personen die veldervaring hebben, als medewerkers van departementen, ngo’s of bedrijven kunnen deelnemen. Ook kort geleden afgestudeerden (de masterclass is post-master en postdoctoraal) zijn welkom. Er is geen leeftijdsgrens. Een achtergrond  in ontwikkelingssamenwerking is handig, maar geen harde eis. Het gaat vooral om passie dan wel belangstelling. Er zijn twintig plekken beschikbaar, bij de selectie wordt geprobeerd een zo gemengd mogelijke groep toe te laten op basis van leeftijd, geslacht en ervaring.

Er wordt van je verwacht dat je actief meedoet aan de masterclass, dat je je voorbereidt op de colleges door het maken van de gegeven opdrachten en het lezen van de literatuur. Op deze manier leer je de praktijk van ontwikkelingssamenwerking beter kennen.

Data masterclass:

  • 21 november 2015
  • 12 december 2015
  • 6 februari 2016
  • 20 februari 2016
  • 9 april 2016
  • 23 april 2016

 

De kosten voor deze masterclass bedragen 250,- euro per persoon. Hiervan worden aanvullende trainingen en administratie bekostigd; Jan Pronk werkt kosteloos mee aan de masterclass.

Om je aan te melden stuur je voor 30 september je CV en een korte motivatiebrief waaruit jouw passie voor het onderwerp blijkt naar redactie[a]viceversaonline.nl, o.v.v. ‘aanmelden masterclass Pronk’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nienke Zoetbrood via redactie[a]viceversaonline.nl.

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 september 2015