LIVE DEBAT: Raising the Game – Wie betaalt de nieuwe ontwikkelingsagenda?

AANKONDIGING – Wie legt de miljarden voor de nieuwe Sustainable Development Goals op tafel? Wat is precies de rol van de private sector en hoe gaan we belastingontwijking aanpakken? Op 10 juni gaan we in De Balie hier over in debat, georganiseerd door Oxfam Novib in samenwerking met Vice Versa. Met onder andere: minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Rolph van der Hoeven (Institute of Social Studies), Ramon Dwarkasing (Dwarkasing & Partners), Daniëlle Hirsch (Both Ends), Nanno Kleiterp (FMO), Francis Weyzig (Oxfam Novib), Aart Nolten (Deloitte) en Michel Scholte (True Price).

Dit debat vindt plaats in aanloop naar de Financing for Development conferentie in Addis Abeba, van 13-16 juli in Ethiopië. Hier proberen wereldleiders een antwoord te vinden op de cruciale vraag hoe we de Sustainable Development Goals kunnen financieren. Een belangrijke vraag, want zonder het benodigde geld, en een goed plan waar dat geld vandaan gehaald moet worden, hebben al die mooie ontwikkelingsdoelstellingen weinig kans van slagen.

Op www.viceversaonline.nl wordt momenteel al druk gediscussieerd tijdens het zes weken lange online debat “Raising the Game – Wie betaalt de nieuwe ontwikkelingsagenda? Naast de online discussie gaan we ook live met elkaar in debat. Op 10 juni zullen panels met experts uit verschillende vakgebieden zich samen met u over verschillende thema’s buigen; de rol van het bedrijfsleven, het financiële systeem, belastingen, en het klimaat. De paneldiscussies, met bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en wetenschap, worden afgewisseld met prikkelende sprekers. Onder anderen minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zal hierbij aanwezig zijn. En verder: Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Rolph van der Hoeven (hoogleraar Werkgelegenheid en Ontwikkelingseconomie aan het Institute of Social Studies in Den Haag en lid van de Adviesraad voor Internationale Vraagstukken), Daniëlle Hirsch (directeur Both Ends), Nanno Kleiterp (directeur FMO), Ramon Dwarkasing (managing partner van adviesbureau Dwarkasing & Partners), Francis Weyzig (beleidsadviseur Economic Inequality & Tax Justice Oxfam Novib), Aart Nolten (International Tax Partner Deloitte) en Michel Scholte (True Price).

Debatteer mee!

Aanmelden via aanmeldenFFD[a]oxfamnovib.nl

Datum: 10 juni, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Locatie: Grote Zaal

Auteur
Vice Versa

Datum:
01 juni 2015
Categorieën: