Raising the Game: Live Debat

AANKONDIGING – Wie legt de miljarden voor de nieuwe Sustainable Development Goals op tafel? Wie draait er op voor de financiering van de bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, hoe fixen we ons financiële systeem, en hoe gaan we belastingontwijking aanpakken? Op 10 juni gaan we in De Balie hier over in debat, georganiseerd door Oxfam Novib in samenwerking met Vice Versa.

Dit debat vindt plaats in aanloop naar de Financing for Development conferentie in Addis Abeba, van 13-16 juli in Ethiopië. Hier proberen wereldleiders een antwoord te vinden op de cruciale vraag hoe we de Sustainable Development Goals kunnen financieren. Een belangrijke vraag, want zonder het benodigde geld, en een goed plan waar dat geld vandaan gehaald moet worden, hebben al die mooie ontwikkelingsdoelstellingen weinig kans van slagen.

Op www.viceversaonline.nl wordt momenteel al druk gediscussieerd tijdens het zes weken lange online debat “Raising the Game – Wie betaalt de nieuwe ontwikkelingsagenda? Naast de online discussie gaan we ook live met elkaar in debat. Op 10 juni zullen panels met experts uit verschillende vakgebieden zich samen met u over verschillende thema’s buigen; de rol van het bedrijfsleven, het financiële systeem, belastingen, en het klimaat. De paneldiscussies, met bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en wetenschap, worden afgewisseld met prikkelende sprekers. Onder anderen minister Lilianne Ploumen (buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking) zal hierbij aanwezig zijn. Debatteer mee!

Aanmelden kan via aanmeldenFFD[a]oxfamnovib.nl

Datum: 10 juni, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Locatie: Grote Zaal

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 mei 2015
Categorieën: