Een kans die we maar een keer per generatie krijgen

PODCAST – “If we miss it, we have really lost an opportunity that comes around only once in a generation”. Ontwikkelings-econoom Jeffrey Sachs is duidelijk: de VN conferentie Financing for Development, die in juli in Addis Abeba wordt gehouden, mag niet mislukken. In een serie podcasts ‘On the road to Addis’, hoort u de visie van deelnemers aan deze cruciale conferentie. Met vandaag: Desire Assogbavi (Oxfam International).

In aanloop naar de conferentie in Addis Abeba, maakt Vice Versa een rondje langs enkele conferentiegangers. Zal het een succes worden? Wat zijn de struikelblokken? Hoe gaan zij proberen die te overwinnen? En wat is voor hen het belangrijkste doel en hoe gaan ze dat eigen punt proberen binnen te halen?

Desire Assogbavi, die Oxfam International vertegenwoordigt bij de Afrikaanse Unie, benadrukt in deze pocast dat de dagen dat hulp het enige antwoord op ontwikkelingsvragen was, definitief voorbij zijn. Hij pleit voor het belang van de private sector, een eerlijker internationaal belastingstelsel en een kritische kijk op internationale geldstromen. Nu verdwijnt er volgens hem veel Afrikaans geld uit het continent. Geld dat nodig is voor ontwikkeling. En of de conferentie een succes zal worden? Luister!

Klik HIER om de podcast te beluisteren.

Auteur
Egbert Hermsen

Datum:
20 mei 2015
Categorieën: