Bijzondere Vice Versa talkshow tijdens Partos innovatiefestival op 2 oktober


Mensen uit de ontwikkelingssector van een kant leren kennen zoals u ze nog nooit gezien hebt! Mensen die zingen, headbangen, aan vechtsport doen of gediplomeerd sjamaan zijn? Geniet mee van de bijzondere passies en hobby’s van ontwikkelingsprofessionals in de talkshow van Vice Versa tijdens het Partos Innovatiefestival op 2 oktober. Wat staat er op het programma?

Gesprekken met bijzondere mensen in de ontwikkelingssector, die zichzelf innoveren en opnieuw uitvinden; die hele bijzondere hobby’s hebben naast hun werk; of die soms bijzondere switches maken in hun loopbaan. Zeker in deze tijd van bezuinigingen is het immers geen slecht idee om de onbekende en verrassende kanten van jezelf te leren kennen, mocht je nog eens noodgedwongen van baan moeten veranderen.

Over deze en andere zaken gaat de talkshow die Vice Versa organiseert op donderdagmiddag 2 oktober in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. De talkshow maakt onderdeel uit van het Partos Innovatiefestival dat de brancheorganisatie voor internationale samenwerking die dag organiseert ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan.

De talkshow van Vice Versa, die van 16.45 tot 17.30 uur plaatsvindt in de Grote Zaal, is er een met een knipoog waar u kunt meegenieten van leuke gesprekken en (muzikale) intermezzo’s en demonstraties. De presentatie is in handen van Marc Broere en Siri Lijfering van Vice Versa.

Onze gasten zijn:

Merel Rumping. Merel werkt bij ProPortion, een organisatie die sociale ondernemingen ontwikkelt in onder andere Bangladesh, Kenia en Colombia. Over sociaal ondernemerschap schrijft ze columns op de website van Vice Versa. Zij is daarnaast zangeres bij Palpita, een ensemble dat muziek maakt die geïnspireerd is op de Portugese fado. Merel zal niet alleen vertellen over haar passie, maar ook een aantal liederen samen met haar band ten gehore brengen.

Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project. Evelijne is zonder meer een van de meest kleurrijke personen uit de ontwikkelingssector die als geen ander in de media en vooral in talkshows kan vertellen waarom ontwikkelingssamenwerking wel degelijk werkt. Maar daarnaast heeft ze nog een andere  bijzondere kant: ze is namelijk gediplomeerd sjamaan en vuurvrouw. Waar komt deze passie vandaan en wat houdt het in? En kan de ontwikkelingssector nog iets leren van deze meer spirituele kant?

Annick Schmeddes.  Annick werkte jarenlang bij ICCO en Share People. Nu is ze eigenaar van Sustainable Talent, een bureau voor werving en selectie van duurzame professionals. Annick zal vertellen over wat je met je competenties voor ontwikkelingswerk ook elders op de banenmarkt kan. Bijvoorbeeld voor als je vanwege bezuinigingen je baan kwijtraakt of gewoon een switch wil maken.

Willem Elbers. Willem is onderzoeker aan het CIDIN van de Radbout Universiteit en promoveerde enkele jaren terug met zijn veelbesproken proefschrift The Partnership Parodox, over het opkomende managerialisme binnen Nederlandse ngo’s. Natuurlijk zal hij zijn mening over de strategische partnerschappen en het innovatieve vermogen van ngo’s geven. Maar bovenal is hij op de talkshow als bassist van de progressive metalband, Dissidents. U krijgt bovendien een stoomcursus headbangen en als toegift zal Willem misschien wel een andere stroming binnen de Death Metal scene met u oefenen, namelijk grunten.

Elisabeth van der Steenhoven.  Elisabeth is directeur van WO=MEN, het Dutch Gender Platform. Zij geeft niet alleen leiding aan deze netwerkorganisatie die gender tussen de oren krijgt van allerlei uiteenlopende sectoren, varierend van defensie tot ontwikkelingssamenwerking, ondernemers en de politiek,  maar doet actief aan Wing Tsung, een oosterse vechtsport. Ze zal hiervan een demonstratie geven. En op basis van het baanbrekend werk van WO=MEN leden in netwerkverband heeft zij ook tips voor innovatie aan de ontwikkelingssector.

Stefan Verwer, directeur van Lokaalmondiaal. Hoewel we hem eigenlijk liever horen vertellen over zijn passie voor Starwars, komt Stefan nog even vertellen over het avondprogramma op 2 oktober waar een heel bijzonder boek over 65 jaar ontwikkelingssamenwerking wordt gepresenteerd en waarvan hij een van de samenstellers is. Alle reden dus om tot de avond te blijven hangen. En uiteraard mag Stefan toch iets over Starwars vertellen en zijn favoriete type uit de films nadoen.

De presentatie is in handen van Marc Broere en Siri Lijfering van Vice Versa. Ook zij houden er bijzondere hobby’s op na. Siri heeft op hoog niveau gevoetbald en schopte het nog tot Jong Oranje voor een enkelbreuk een einde aan haar voetbalaspiraties maakte. En Marc heeft al vanaf zijn tiende één grote hobby: de muziek van Queen.

Kijk voor het hele programma van het Partos Innovatiefestival op partos.nl/innovatie voor meer informatie of koop een ticket via de blauwe knop ‘inschrijven’ op deze pagina. Voor alle festivalgangers is er nu een speciaal aanbod voor hen die ook het avondprogramma willen bijwonen: 65 Nederlandse Ontwikkelingshulp! Pakhuis de Zwijger biedt een heerlijk diner + toegang tot het avondprogramma voor €15. Wil je hier gebruik van maken? Schrijf je dan ook in via deze pagina.

Auteur
Vice Versa

Datum:
16 september 2014