AANKONDIGING DEBAT: 65 jaar Nederlandse ontwikkelingshulp – 2 oktober – Pakhuis de Zwijger

Op 2 oktober, aan de vooravond van het 65-jarig jubileum van de Nederlandse ontwikkelingshulp, kijken we vooruit naar de toekomst van ontwikkelingssamenwerking in een debat met onder andere Jan Pronk, Rolph van der Hoeven (ISS), Paul Hoebink, Lau Schulpen (CIDIN), Stefan Verwer (Lokaalmondiaal), Farah Karimi (Oxfam Novib) en Rob Swartbol (DGIS). Tijdens dit debat wordt het boek ‘Hoe nu verder 65 jaar Nederlandse ontwikkelingssamenwerking’ gepresenteerd.

Aan de vooravond van het 65-jarige jubileum van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking: tijd voor een feestje? Dat valt nog te bezien: de uitdagingen in de mondiale strijd tegen armoede zijn nog steeds groot. Het lijkt tijd voor een radicale verandering: een nieuwe agenda voor internationale samenwerking. 65 jaar na de start van de Nederlandse ontwikkelingshulp kijken we vooruit naar de belangrijkste uitdagingen voor ontwikkelingssamenwerking tijdens een inspirerende avond in het Pakhuis de Zwijger, waarin we met vertegenwoordigers van kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, ondernemers, ambtenaren, politici en journalisten discussiëren over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.

Met onder andere Jan Pronk, Rolph van der Hoeven (ISS), Paul Hoebink, Lau Schulpen (CIDIN), Stefan Verwer (Lokaalmondiaal), Farah Karimi (Oxfam Novib) en Rob Swartbol (DGIS).

Tijdens de avond zal het boek ‘Hoe nu verder? 65 jaar Nederlandse ontwikkelingssamenwerking’ (Verwer, Schulpen & Ruben) worden gepresenteerd. Hierin geven 40 vooraanstaande experts uit de Nederlandse ontwikkelingswereld hun visie op de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.

Het debat vindt plaats na het innovatiefestival van Partos. Er is de mogelijkheid om tussen de beide evenementen door te dineren.

Wanneer? donderdag 2 oktober

Hoe laat? vanaf 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur

Waar? in Pakhuis de Zwijger

Dit is een initiatief van het Lokaalmondiaal, in samenwerking met het CIDIN, LM Publishers, Oxfam Novib, Partos en Vice Versa.

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 september 2014
Categorieën: