Aankondiging Change the Game live-event: What’s Next?

Afgelopen week begon het Change the Game online debat op onze website over lokale fondswerving en claim-making als de toekomst voor internationale samenwerking. Op 5 september organiseert Vice Versa in samenwerking met Wilde Ganzen het live debat: What’s Next?

In oktober 2014 is het 65 jaar geleden dat Nederland voor het eerst ‘ontwikkelingshulp’ gaf. Is het tijd voor pensioen, of gaan we verder? En hoe dan? Terwijl er in het westen flink wordt bezuinigd op het ontwikkelingsbudget, groeit de middenklasse in landen als Brazilië, Zuid Afrika en India als kool. Door deze ontwikkelingen worden lokale fondsenwerving en claim-making steeds vaker gepresenteerd als de toekomst voor internationale samenwerking. Maar wat houdt deze benadering werkelijk in? En welke uitdagingen komen hier bij kijken?

Na vier weken online discussie over deze en hieraan gelieerde vragen, organiseren Wilde Ganzen en Vice Versa een live debat om de dilemma’s die hierbij opkomen te bespreken, en de discussie zo naar een hoger niveau te brengen. Zo willen we de deelnemers inspireren om met vernieuwd enthousiasme en nieuwe inzichten met dit onderwerp aan de slag te gaan. De vraag die centraal staat tijdens deze avond is, hoe ziet de toekomst van ontwikkelingssamenwerking er uit: What’s Next? 

Sprekers

Het event host veel internationale experts, zoals Janet Mawiyoo, directeur van KCDF in Kenia, Viviane Hermida van Cese in Brazilië en Santanu Mishra van de Smile Foundation in India. De keynote speech wordt verzorgd door Adam Pickering, International Policy Officer van de Charities Aid Foundation en expert op het gebied van lokale fondsenwerving. Daarnaast nemen er ook Nederlandse professionals deel aan de discussie, onder andere Edwin Huizing, directeur van Hivos, Partos directeur Bart Romijn, Robert Wiggers van Wilde Ganzen en VVD Kamerlid Ingrid de Caluwé.

Praktische informatie

Iedereen is vanaf 14:30 welkom in het Humanity House voor een kop koffie of thee. Om 15:00 zal het debat worden geopend door Klaas van Mill, directeur van Wilde Ganzen. Vervolgens zullen inhoudelijke paneldiscussies en interviews met deskundigen uit de wereld van filantropie en het maatschappelijk middenveld worden afgewisseld met leuke filmpjes en prikkelende opiniebijdragen. Rond 17:30 sluiten we het evenement af met een reflectie en een netwerkborrel.

Aanmelden

Aanmelden voor het debat kan op de website van het Humanity House. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je op tijd in!