Aanmelding voor masterclass met Jan Pronk geopend

(Advertentie) – Vanaf september 2014 organiseert Coolpolitics voor de vierde keer een Masterclass Ontwikkelingssamenwerking met Jan Pronk. De aanmelding is nu geopend. 

“Development cooperation has evolved into a separate entity, and instead of being integrated into a coherent policy approach to developmental processes, it is detached from war and peace, detached from climate and the environment, detached from migration, religion and culture.” (Jan Pronk)

Vanaf september 2014 organiseert Coolpolitics voor de vierde keer een Masterclass Ontwikkelingssamenwerking met Jan Pronk. De masterclass richt zich op de nieuwe generatie beleidsmakers en opinion leaders en focust op ontwikkelingsprocessen en de wijze waarop de huidige richting van globalisering een nieuwe relevantie biedt voor internationale (ontwikkelings)samenwerking.

Met inspiratie opgedaan in de masterclasses gaat iedere deelnemer bloggen. Deze worden geplaatst op www.coolpolitics.nl en/of www.viceversaonline.nl. Daarnaast zijn er opdrachten van Jan Pronk ter voorbereiding op de colleges, zoals het schrijven van een boekrecensie en een beleidsmemo voor Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon of Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking.

De Coolpolitics Masterclass Ontwikkelingssamenwerking richt zich op professionals: potentiele deelnemers hebben hun studie afgerond en er is geen leeftijdsgrens. De Masterclass bestaat uit 8 bijeenkomsten (6 collegedagen, 1 trainingsdagen en 1 reflectiedag) gedurende een half jaar; van september 2014 tot april 2015. Er zijn 20 plekken beschikbaar en er is geen leeftijdsgrens. Er wordt een plek aangeboden met korting op de financiële bijdrage, in ruil voor praktische ondersteuning tijdens de masterclasses. Kijk op www.coolpolitics.nl voor meer informatie over en de data van de Masterclass Ontwikkelingssamenwerking, de aanmeldprocedure en de kosten voor het programma. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Hannah Eigeman via masterclass[a]coolpolitics.nl.

Over Coolpolitics

Coolpolitics is een jonge, enthousiaste stichting en wil ertoe bijdragen dat jonge burgers actief en gelijkwaardig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk debat en aan besluitvormingsprocessen die bepalend zijn voor hun leven, hun samenleving en hun toekomst. Daartoe mixt Coolpolitics jongerencultuur, politiek, wetenschap en kunst tot inhoudelijke en creatieve producties zoals debatten, televisieprogramma’s en magazines. Coolpolitics heeft binnen de doelgroep een naamsbekendheid van 67%. Kijk voor meer informatie op www.coolpolitics.nl.

Auteur
Vice Versa

Datum:
17 juli 2014
Categorieën: