Reframing the message? Live-debat uitverkocht!

Wat hebben de afgelopen weken onderzoek en discussie over framing, beeldvorming, fondsenwerving en communicatie in ontwikkelingssamenwerking opgeleverd? We maken de balans op tijdens het Reframing the message? live debat dat Wilde Ganzen en Vice Versa organiseren op 12 februari 2014 in het Humanity House in Den Haag.

Positieve en realistische beeldvorming

Welke principes en mechanismen liggen er ten grondslag aan de huidige beeldvorming? Welke beelden kunnen een verschil maken en wat levert het op, in termen van fondsenwerving maar ook in termen van betrokkenheid? De sector ontwikkelingssamenwerking ligt onder vuur en kan steeds minder rekenen op politieke en publieke steun. Hoe kun je dit reframen? Kan positieve en realistische beeldvorming deze negatieve tendens weer keren? En waar liggen momenteel de kansen en uitdagingen voor ontwikkelingsorganisaties op het gebied van campagnes, communicatie en fondsenwerving?

Onderzoek, opiniebijdragen, interviews met experts van binnen en buiten de sector: de afgelopen weken leverden een schat aan discussiemateriaal over beeldvorming en communicatie in de sector. In het debat gaan we de discussie naar een hoger niveau tillen. We bespreken de hoogtepunten en aandachtspunten, belangrijke dilemma’s en we blikken vooruit op de toekomst. Onder de bezielende leiding van Farid Tabarki, trendwatcher van het jaar 2012-2013, zullen verschillende experts van binnen en buiten de sector hun unieke visie op de toekomst van beeldvorming presenteren.

Sprekers

Klaas van Mill en Robert Wiggers (Directeur en adjunct-directeur Wilde Ganzen) Willem Dudok (Johnny Wonder) Maite Vermeulen (De Correspondent), Fons van Rooij (vicevoorzitter van het Instituut Fondsenwerving en oprichter van marketing en communicatiebureau WWAV), Tabitha Gerrets (IDLeaks), Ellen Mangnus (Onderzoeker bij het KIT en vaste columnist van Vice Versa) Bart Romijn (kersverse directeur van Partos), Mirjam Vossen (Redacteur Myworld en onderzoeker naar de framing van ontwikkelingsvraagstukken) en Marc Broere en Siri Lijfering van Vice Versa.

Praktische informatie

Datum: 12 februari 2014

Tijd: 14.30 – 17.30 uur, met aansluitend een borrel

Adres: Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA Den Haag

Wachtlijst

Het Reframing the Message? Live debat is uitverkocht! Aanmelden kan alleen nog voor een plek op de wachtlijst, via de website van het Humanity House of door een mail te sturen aan siri [at] lokaalmondiaal.net

Auteur
Vice Versa

Datum:
31 januari 2014
Categorieën: