Verkiezing OS’ser van het Jaar

In navolging van de ‘Politicus van het Jaar’ of ‘Journalist van het Jaar’ organiseert vakblad Vice Versa dit jaar voor het eerst de verkiezing van de ‘OS’ser van het jaar.’ Het doel van de verkiezing is de ontwikkelingssector en alle inspirerende mensen die er in werken weer eens op een positieve manier voor het voetlicht te brengen.

Ontwikkelingssamenwerking zit in de hoek waar de klappen vallen. Er is de afgelopen jaren enorm bezuinigd op het budget. Het politieke en publieke draagvlak voor het werk neemt af. Medewerkers van ontwikkelingsorganisaties zijn steeds minder bezig met de inhoud van het werk, maar met het managen van programma’s en met het zoeken naar geldbronnen om de bezuinigingen die de sector treffen op te vangen.

Desondanks wordt er – veelal onzichtbaar – nog altijd excellent werk verricht door organisaties en hun medewerkers. De ontwikkelingssamenwerking is nog altijd een sector met inspirerende en kwalitatief goede mensen; een sector die ook een enorme aantrekkingskracht heeft op Young Professionals. En een sector die best wel weer eens op een positieve manier in het zonnetje gezet mag worden.

Vandaar dat Vice Versa het initiatief neemt tot de verkiezing van de ‘OS’ser van het Jaar.’

Positief onderscheiden

Welke medewerker uit onze sector verdient het om te worden verkozen tot ‘OS’ser van het Jaar?’

We zijn op zoek naar mensen die zich op een positieve manier hebben onderscheiden in 2013. Dat kan binnen hun eigen organisatie zijn, maar ook in het publieke debat. Wie heeft er nu dingen gedaan die impact hebben gehad? Wie stak zijn hoofd boven het maaiveld uit? Of wie behaalde er juist achter de schermen het meest bijzondere resultaat?

Hierbij hebben we de hulp van onze lezers nodig. Wie zou u willen nomineren?

Stuur uw nominatie voor de OS’ser van het Jaar, vergezeld van een korte omschrijving van maximaal 100 woorden aan de redactie van Vice Versa via redactie[at]viceversaonline.nl onder vermelding van  ‘OS’ser van het Jaar.’  Inzenden kan tot 15 november.

In de aanloop naar de verkiezing van de OS’ser van het Jaar zal de redactie van Vice Versa genomineerden portretteren op Vice Versa online. Half december maken we de winnaar bekend en zal de prijs worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een interview plus coverfoto in het decembernummer van de papieren Vice Versa.

 

Auteur
Vice Versa

Datum:
15 oktober 2013
Categorieën: