AANKONDIGING: Afrikadag 2013 over arbeid

Op zaterdag 2 november is het zover: Afrikadag 2013, dé dag voor politiek en maatschappelijk debat over internationale samenwerking. De Afrikadag vindt dit jaar plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en staat in het teken van arbeid. Het thema is dan ook ‘Let’s Work!’, en er zal aandacht worden besteed aan alle aspecten van werk in Afrika; van ondernemen, investeren en de rol van vrouwen tot kinderarbeid en slavernij in heden en verleden.

Verwacht ook dit jaar weer een veelzijdig programma met keuze uit meer dan 30 debatten, workshops, interviews, live muziek, fashion en een filmprogramma. De hoofdgasten zijn Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en de Keniaanse Carol Kariuki, CEO van de grootste Keniaanse werkgeversorganisatie, Kepsa.

Beiden zullen een speech geven over het samengaan van handel en ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast vindt er een debat plaats tussen woordvoerders ontwikkelingssamenwerking waar PvdA, GroenLinks, VVD, ChristenUnie en SP aan deelnemen. Onder andere Siep Hiemstra, president Heineken Intl.  Afrika en Midden-Oosten en Farah Karimi, directeur Oxfam Novib zullen spreken over de dilemma’s en kansen van investeren in Afrika. Verder zijn er boeiende gesprekken met onder andere de activisten van de We Are Here Protests/Vluchtflat, bloggers van Africa Is A Country en verschillende filmmakers.

De workshops en debatten gaan dit jaar onder andere over de impact van belastingontduiking op Afrikaanse landen, de Zimbabwaanse verkiezingen, nieuwe manieren van samenwerken tussen NGO’s en bedrijven, of fair trade wel echt ‘fair’ is, geweld in het grensgebied tussen Soedan en Zuid-Soedan, arbeidsmigratie vanuit Afrika en nog veel meer. Bezoekers hebben daarnaast gratis toegang tot het tropenmuseum en kunnen daarna naar de  knallende afterparty met Afrikaanse beats en live muziek van muzikale hoofdgast Omar Ka in Hotel Arena!

Bekijk het volledige programma op www.afrikadag.nl en verzeker je van een plek!

 

Auteur
Selma Zijlstra

Datum:
16 oktober 2013
Categorieën: