Aankondiging: Beurs voor Young Professionals

MDF Training & Consultancy (MDF) reikt opnieuw de Young Professional Scholarship uit. Met deze beurs kunnen talentvolle jonge mensen dit najaar deelnemen aan een MDF-cursus. Vice Versa vroeg Reinanke Haagsma, communicatie adviseur bij MDF, waarom de beurs er is, wat deze inhoudt en wie ervoor in aanmerking komt.

Vanwaar deze beurs?

‘We zien veel jonge talenten in de sector met een enorme ambitie om duurzame resultaten te behalen en het verschil te maken in deze wereld. Daarvoor willen ze blijven leren. De trainingsbudgetten voor deze groep zijn echter vaak beperkt, waardoor ze niet snel deelnemen aan een meerdaagse cursus. Ook degenen die in between jobs zijn, hebben een beperkt budget om naar trainingen te gaan.

MDF wil iedereen de kans geven te blijven leren om zo nog betere resultaten te halen. Daarom willen we dat ook Young Professionals blijven groeien in hun vak om zo hun ambities waar te maken.’

Wat houdt de beurs in?

‘Met de Young Professional Scholarship kunnen jonge talenten meedoen aan een geselecteerde MDF cursus. Dit najaar kunnen ze zich inschrijven voor de cursussen: Training of Trainers (30 Sept – 4 Okt), Results-Based Management (15 – 17 Okt), Human Resources in an International Context (18 – 22 Nov) en Advocacy & Policy Influencing (25 – 29 Nov).

Geselecteerde talenten krijgen training van een MDF expert, ontmoeten deelnemers van over de hele wereld en een verscheidenheid aan internationale organisaties, ontvangen al het cursus materiaal en lunchen mee voor een bedrag van €200,-. Hiermee nemen ze dus volwaardig deel aan de cursus. Tijdens de cursus delen de talenten hun leerpunten online.’

Wie komen er precies voor in aanmerking?

‘De beurs is er voor ambitieuze jonge mensen die het verschil voor een betere wereld willen maken. Kanshebbers zijn mensen die heel gemotiveerd zijn om te leren en zich te ontwikkelen om zo steeds betere resultaten te behalen. Ze zijn niet ouder dan 30 jaar, werkzaam of wonend in Nederland, hebben relevante ervaring en kennis van het cursus onderwerp.’

Wat hebben de Young Professionals hieraan?

‘Alle cursussen richten zich zowel op theoretische kennis als op persoonlijke kwaliteiten, een goede combinatie om je capaciteit te vergroten. Daarnaast is het heel inspirerend om andere professionals te ontmoeten. In de Training of Trainers cursus zijn er bijvoorbeeld deelnemers van over de hele wereld: Nederland, Zwitserland, Suriname, Indonesië en Tanzania. Dat is natuurlijk hartstikke interessant voor het uitwisselen van ervaringen. Bovendien werkt MDF met kleine groepen, waardoor iedere deelnemer veel mogelijkheden heeft om aan zijn of haar persoonlijke leerdoelen te werken.’

Waarom doet MDF dit?

‘MDF heeft een passie voor het faciliteren van leerprocessen. We zijn er namelijk van overtuigd dat door voortdurend te blijven leren je steeds betere resultaten kunt behalen die bijdragen aan een betere wereld. Voor groepen die niet snel een training kunnen volgen, helpen we graag die mogelijkheid te creëren.’

Waar kan men zich aanmelden?

Op de website van MDF staat informatie over de beurs en kunnen Young Professionals zich aanmelden. De deadline hiervoor is 15 september. Voor vragen kan men terecht bij Reinanke Haagsma, MDF Training & Consultancy, www.mdf.nl/yp, rha@mdf.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
03 september 2013
Categorieën: