Minister Ploumen gaat 20 brieven sturen aan Tweede Kamer

De Kamercommissie Buitenlandse Handel/Ontwikkelingssamenwerking is de draad kwijt, meldde NRC gisteren. Wat heeft minister Ploumen nu precies toegezegd tijdens de afgelopen nota overleggen? Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het even op een rijtje gezet. De Tweede Kamer kan dit jaar maar liefst 20 brieven tegemoet zien, zo blijkt.

De ambtenaren op het ministerie van Buitenlandse Zaken zullen het voor de zomer nog druk gaan krijgen. Volgens het overzicht van het ministerie van Buitenlandse Zaken zal minister Ploumen nog voor het zomerreces, dat 5 juli begint, acht brieven aan de Tweede Kamer versturen – tenminste, als ze daar aan toekomt. Zo heeft minister Ploumen eerder geïnformeerd dat haar brief over het Dutch Good Growth Fund, dat ze voor de zomer zou sturen, tot na de zomer is uitgesteld.

Onder de brieven die de minister nog voor de zomer wil sturen zijn een brief over het Budget Internationale Veiligheid, een beleidsnotitie over Internationale Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en een brief over de Post-2015 ontwikkelingsagenda.

In de zomer zit de minister echter ook niet stil. Dan zal ze een kabinetsreactie schrijven op de resultaten van het onderzoek naar belastingontwijking van de Stichting Economisch Onderzoek en de resultaten van een onderzoek naar belastingverdragen met ontwikkelingslanden.

Na de zomer volgen er nog eens negen brieven. Met name naar de brief over het Dutch Good Growth Fund zal door de Tweede Kamer reikhalzend uitgekeken worden. Ook belangrijk is haar brief over strategische partnerschappen met maatschappelijke organisaties en haar visie op particuliere initiatieven. Verder zal er een brief volgen over de resultaten van zogenaamde third country impact assesments die de Europese Commissie maakt als er handelsakkoorden worden afgesloten, bijvoorbeeld het handelsakkoord tussen de  EU en de VS dat nu in de maak is.

Klik hiervoor een compleet overzicht van de toegezegde brieven:  102bsg-Bijlage

 

 

 

Auteur
Selma Zijlstra

Datum:
13 juni 2013
Categorieën: