VV Training 26 juni: Friendraising in ontwikkelingssamenwerking

Op woensdag 26 juni geeft Vera Peerdeman, auteur van het Handboek Friendraising, de eerste Vice Versa Training speciaal voor abonnees. Peerdeman – senior fondsenwerver – zal laten zien hoe ontwikkelingsorganisaties duurzame vriendschappen met donoren kunnen opbouwen, waarvan beide partijen de vruchten plukken.

Wat gebeurt er tijdens de training?

Peerdeman: ‘We starten de training met de basisprincipes van Friendraising. Daarnaast nemen we (inter)nationale casestudy’s door, zodat we kunnen leren van de ervaringen van andere fondsenwervende organisaties.

Zodra we de basics onder de knie hebben, kunnen we aan de slag met de toepassing hiervan op individuele organisaties. Waar sta je nu, wat zijn aandachtspunten en hoe kun je snel tot succes komen? Hoewel we in groepen werken, ga je op individueel niveau een antwoord op deze vragen krijgen. Zo breng je doelgericht de actieplannen van jouw organisatie in kaart.

Aan het einde van de dag heb je duidelijk in kaart wat je Friendraising-ambities zijn en hoe je die in de praktijk kunt brengen. Je kunt dus meteen aan de slag!’

Meer weten over de exacte invulling van de trainingsdag? Check het programma van Friendraising in Ontwikkelingssamenwerking!

Wat is de kracht van Friendraising?

Peerdeman: ´Empathie met potentiële en huidige donateurs, het vermogen om relaties met hen op te bouwen en hen te inspireren, worden de belangrijkste vaardigheden van een succesvolle fondsenwervende organisatie. De kennis van technieken blijft belangrijk, maar is echt niet meer voldoende.

We moeten een beweging maken van het anoniem vragen om geld naar het aangaan van echte relaties. Als we dat niet doen, maken we onszelf overbodig.

Bovendien kan iedereen het. Al ben je groot of klein, rijk of arm, ervaren of onervaren. Het is iets dat geen moeite hoeft te kosten. Ik weet zeker dat iedere organisatie in staat is om aan de hand van Friendraising succes te boeken. Friendraising is echt de toekomst.´

Meer weten over Friendraising? Lees Peerdeman’s artikel over de kracht en de werkwijze van het fenomeen.

Prijs: Speciaal voor Vice Versa abonnees een complete Friendraising-training: 295,- excl. BTW (reguliere prijs 350,- excl. BTW)

Plaats: De training vindt plaats op 26 juni van 10:00 tot 16:00 in Amsterdam

Planning: agenda Friendraising in Ontwikkelingssamenwerking

Aanmelden: Meld u voor 10 juni aan: mail naar cheryl@nassau.nu

Let op: er is maar ruimte voor 20 personen, dus weer er snel bij!

Meer info over Friendraising en Vera Peerdeman: www.friendraising.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
21 mei 2013
Categorieën: