Vice Versa geeft kaarten weg voor Movies That Matter

Vice Versa heeft 5 x 2 toegangskaarten voor het Movies That Matter Festival (MTM Festival) klaarliggen om weg te geven. Kans maken? Mail vóór vrijdag 15 maart 12:00 naar info[a]viceversaonline.nl. Winnaars krijgen volgende week bericht.

Het MTM Festival is dit jaar niet te missen. Het jaarlijkse internationale film- en debatfestival over mensenrechten en menselijke waardigheid opent op 21 maart met de film The Act of Killing van regisseur Joshua Oppenheimer, winnaar van de Best Documentary Award. In de film vraagt hij Indonesische paramilitairen hun moorden uit 1965 en ’66, tijdens Soekarno’s anticommunistische bewind, na te spelen. Dat doen zij aanvankelijk met verbazingwekkende trots, in filmische Hollywood decors, totdat fictie en werkelijkheid door elkaar beginnen te lopen en het onbehagen toeslaat.

Na de opening gaat het MTM Festival nog een week lang door met een vol programma: ruim 70 speelfilms en documentaires, talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie zullen de revu passeren, alles doordrenkt met stof tot nadenken op het gebied van mensenrechten.

Vice Versa’s aanraders:

Call me Kuchu, over LGBT strubbelingen in Oeganda door de ogen van internationaal bekend activist en openlijk homoseksueel David Kato.
Black Out, over onderwijskansen in Guinee waar scholieren massaal naar de plekken trekken waar wél electriciteit aangelegd is.
Kinshasa Kids, over de heksenjacht op kinderen in Congo, verbeeld op de scheidslijn tussen documentaire en speelfilm.
Wadjda, feelgoodmovie vanuit Saoedi-Arabië over eigengereide meid die zich niks van de restricties in haar land aantrekt. Eerste film van vrouwelijke regisseur uit het land.
Tall as the Baobab Tree, over een Senegalees meisje dat het gedwongen huwelijk van haar zus wil voorkomen.

Auteur
Vice Versa

Datum:
12 maart 2013