AANKONDIGING: AFRIKADAG 2012

Op 17 november is het zover: de Afrikadag 2012! Dé dag over Afrika en Internationale Samenwerking. Dit jaar in Amsterdam:  in Paradiso, de Balie en het Barlaeus Gymnasium. Met als hoofdgasten de burgemeester van de Somalische hoofdstad Mogadishu, Mohamoud Nur, over de hoopvolle toekomst van deze door oorlog geteisterde stad, burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, de kersverse Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen en hoofdaanklager van het International Criminal Court, Fatou Bensouda.
Schrijf je in op
www.afrikadag.nl en win één van de 10 jaarabonnementen op Vice Versa!

Je kunt in de kelder van Paradiso speeddaten met onder andere directeur van Fairfood, Anselm Iwundu en  interviews bijwonen in het Afrika Café. De Balie biedt je diepgaande debatten en een Afrikaans filmprogramma, terwijl je in het Barlaeus kunt deelnemen aan  tientallen workshops en het cultuurprogramma met o.a. de Afrikadag Fashion Show, comedy, muziek en spoken word.

Daarnaast kun je nog onder andere verwachten:

  • Frans Timmermans, PvdA Woordvoerder Buitenland
  • Brave Ndisale, Ambassadrice Malawi voor de EU
  • Bert Koenders, VN-gezant Ivoorkust 
  • Bram van Ojik, GroenLinks Fractievoorzitter Tweede Kamer
  • Siep Hiemstra, President Afrika en Midden-Oosten Heineken
  • Woordvoerders Ontwikkelingssamenwerking: Marit Maij (woordvoerder OS PvdA), Jasper van Dijk (woordvoerder Afrika SP), Bram van Ojik (woordvoerder OS GL), Joël Voordewind (woordvoerder OS CU & Fair Politician of the Year), Ingrid de Caluwé (woordvoerder OS VVD) en Sjoerd Sjoerdsma (D66)

 

En als knallende afsluiter dit jaar voor het eerst de Afrikadag afterparty: Africa at Night! Van 17.00 tot 00.00 uur vindt in Sugar Factory, op steenworp afstand van de andere locaties, het feestelijk vervolg van de Afrikadag plaats. Met als muzikale hoofdgast Fredy Massamba, de Congolese Afro Soul artiest! En in het voorprogramma muziek van de Caribisch-Afrikaanse band Fulani en hiphop collectief SCOR.PI.O, comedy door Nana Yar Sarpong, kunst van Olnuzola en heerlijke Ethiopische en Eritrese gerechten van Azmarino. DJ’s Elvis, Bizzle en Sonsy zorgen ervoor dat je tot middernacht kan doorfeesten!

Om kans te maken op een gratis Vice Versa jaarabonnement, mail je je naam en adres naar evs[a]evertvermeer.nl .

Check het programma op www.afrikadag.nl en check de eventpage!

Auteur
Vice Versa

Datum:
05 november 2012
Categorieën: