Het OS budget tot 2014 ongewijzigd

Gisteren hebben de fractievoorzitters gedebatteerd over het deelakkoord van Rutte en Samson. Het resultaat: het budget voor ontwikkelingssamenwerking blijft tot 2014 ongewijzigd. In de woorden van Rutte: ‘dit is het voor 2013’.

Het deelakkoord, gemaakt door Mark Rutte (VVD) en Diederik Samson (PvdA), leidde tot felle reacties bij de andere politieke partijen. Na een overleg over het deelakkoord tussen de fractievoorzitters afgelopen maandag is besloten de begroting voor 2013 aan te passen, maar deze daarna niet meer te wijzigen. Dit betekent dat het budget voor ontwikkelingssamenwerking in ieder geval tot 2014 gehandhaafd zal blijven op 0,7 procent en er dus geen verdere bezuinigingen zullen worden doorgevoerd op dit beleidsterrein.

Over hoe ontwikkelingssamenwerking en de eventuele bezuinigingen vorm zullen krijgen in 2014 en verder, daar wordt nu over onderhandeld in het Regeerakkoord.

Auteur
Céline Hoeks

Datum:
03 oktober 2012
Categorieën: