Checkpoint Cinema met Kadir van Lohuizen

Fotograaf Kadir van Lohuizen is te gast tijdens de tweede van de zomerreeks Checkpoint Cinema avonden in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Maandag 13 augustus vertoont hij de film ‘Little Voices’ over de invloed van het conflict in Colombia op het leven van kinderen. Na afloop gaat hij met het publiek in gesprek over de film. De film ‘Little Voices’ gaat over vier Colombiaanse kinderen die vertellen over de invloed van het voortdurende conflict tussen de rebellen en het leger op hun jonge leven. Terwijl de kinderen aan het woord zijn, trekt hun leven als een animatie op het scherm aan de kijker voorbij. Het conflict biedt de kinderen vaak geen andere uitweg dan zich aan te sluiten bij het (rebellen)leger en maakt veel stuk in hun levens.

Dag: maandag 13 augustus (kijkwijzer: 16 jr.) Aanvang: 19.00 uur Toegang: 5 euro Locatie: Louis Hartlooper Complex 030-232 0450 , Tolsteegbrug 1, Utrecht
Meer informatie: www.hartlooper.nl en www.ikvpaxchristi.nl

 
Over Kadir van Lohuizen Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen heeft de hele wereld over gereisd en een fotoserie en documentaire over het conflict in Colombia gemaakt.  In 1998 won hij de Zilveren Camera voor zijn reportage over Rwandese vluchtelingen in het toenmalige Zaïre. In 2007 won hij de fotoprijs Visa d’Or voor zijn fotoreportage over het conflict in Tsjaad in opdracht van de Franse krant Le Monde.

Over Checkpoint Cinema In de filmreeks Checkpoint Cinema laten bekende, bevlogen Nederlanders het publiek hun film naar keuze zien. Een film die raakt aan kunst, conflict en activisme, die hen beweegt en waarvan zij vinden dat de wereld deze moet zien. Checkpoint Cinema is een initiatief van IKV Pax Christi, Vrede van Utrecht en het Louis Hartlooper Complex. De edities van juli, augustus en september zijn een aanloop naar de Internationale Dag van de Vrede op vrijdag 21 september.

Auteur
Vice Versa

Datum:
06 augustus 2012
Categorieën: