Checkpoint Cinema met Merlijn Twaalfhoven

Componist Merlijn Twaalfhoven is te gast tijdens de eerste van een nieuwe reeks Checkpoint Cinema avonden in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Maandag 9 juli vertoont hij de film ‘Microphone’ over de alternatieve kunst- en muziekscene in Egypte voor de revolutie. Na afloop gaat hij met het publiek in gesprek over de film.

In de filmreeks Checkpoint Cinema laten bekende, bevlogen Nederlanders het publiek hun film naar keuze zien. Een film die raakt aan kunst, conflict en activisme, die hen beweegt en waarvan zij vinden dat de wereld deze moet zien. Checkpoint Cinema is een initiatief van vredesorganisatie  IKV Pax Christi, Vrede van Utrecht en het Louis Hartlooper Complex. De edities van juli, augustus en september zijn een aanloop naar de Internationale Dag van de Vrede op vrijdag 21 september.

De film ‘Microphone’ gaat over Khaled, die na jaren in de VS te hebben geleefd terugkeert naar zijn thuisland Egypte. Hij belandt in zijn geboortestad Alexandrië waar hij geconfronteerd wordt met zijn verwaterde relaties. Dwalend door de stad komt hij in aanraking met de alternatieve kunstscene waar vrouwelijke rockmuzikanten op daken spelen, skateboarders de stad door crousen en graffiti artiesten de stad shockeren met hun muurschilderingen.

Componist en cultureel ondernemer Merlijn Twaalfhoven realiseert grootschalige kunstprojecten in gebieden waar maatschappelijk verschillen kunnen leiden tot spanningen en conflict. Zo bracht hij onder andere in Cyprus 400 Turkse en Griekse musici samen in een concert vanaf daken aan weerszijde van de bufferzone en componeerde hij een muziekstuk die over de afscheidingsmuur klonk in de Palestijnse Bezette Gebieden.

Dag:  Maandag 9 juli 2012 | 19.00 uur

Waar: Louis Hartlooper Complex | Tolbrugstraat 1, Utrecht

Entree: € 5 | Reserveren: 030-2320450

Auteur
Vice Versa

Datum:
03 juli 2012
Categorieën: