Symposium ‘Verbeelden’ van armoede, onrecht en kwetsbare mensen’

Op maandag 17 september vindt er een symposium plaats voor programmamakers, regisseurs, communicatiemedewerkers en fondswervers. Dit symposium gaat over ‘verbeelden’ van armoede, onrecht en kwetsbare mensen. EO Metterdaad organiseert dit symposium in het kader van haar 40-jarig jubileum.

De afgelopen decennia is ontwikkelingssamenwerking veranderd: van scholen en ziekenhuizen bouwen naar het trainen van mensen en organisaties. Maar hoe zit dat met de beeldvorming? Als we fondsen werven voor een project, gebruiken we andere beelden als wanneer we het publiek informeren over de voortgang van een project. Is dat erg? Waarom gaven en geven mensen eigenlijk aan goede doelen en wat is de rol van de televisie daarin? Kunnen we het publiek stimuleren te geven zonder tranen te trekken of is dat onmogelijk?

Vragen waarover we op 17 september met elkaar in gesprekgaan.
Jan Bloeming (beeldvorming), prof. Theo Schuyt (filantropie), prof. Henk Jochemsen (ontwikkelingssamenwerking) en Carla van Weelie (presentator Nederland Helpt) zetten vanuit hun eigen vakgebied prikkelend de ontwikkelingen over het ‘verbeelden’ van armoede neer. Ook is er alle ruimte voor debat met de zaal.

Daarnaast vinden er diverse workshops plaats:
1.   Innovatieve manieren van ‘verbeelden’ vanontwikkelingssamenwerking door Dennis Brussaard van Content Division,
2.   Fondsenwerving en ethische grenzen, door Jan Bloeming en Marnix Niemeijer, directeur Tear.
3.   Neuromarketing bij charitas over de rol van ons brein bij het zien en geven, door Martin de Munnik, neuromarketing strateeg.

Het symposium vindt plaats in Hilversum in het EO-gebouw.

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 juni 2012
Categorieën: