Open Data for Development Camp

Op vrijdag 29 juni vindt de tweede Open Data for Development Camp plaats in Amsterdam.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de Wereld Bank de Open Development tot een nieuw paradigma uitriep binnen de ontwikkelingssamenwerking[1]. Open Development staat voor een benadering gebaseerd op samenwerking tussen burgers, bedrijven, onderwijsinstellingen en ngo’s met hun uiteenlopende doelstellingen. De samenleving wordt steeds complexer en hier horen steeds grotere stromen informatie bij. De Open Development beweging roept ons op om nog grotere informatiestromen te ontsluiten omdat we alleen zo bij oplossingen zullen komen die daadwerkelijk werken.

Hoe maak je zo optimaal gebruik van deze informatiebronnen? Wat zijn de mooiste toepassingen uit de praktijk? En hoe overtuig je je eigen overheid, semi-overheid en ngo’s om dit nieuwe paradigma te omarmen?

Op vrijdag 29 juni vindt in Amsterdam alweer de tweede editie plaats van de Open Data for Development Camp (ODDC). Dit is de plek waar u het antwoord op deze vragen kan vinden en zelfs uw eigen dataset kunt laten hacken of te wel om kan laten vormen tot een bruikbaar stuk gereedschap binnen uw project, uw instelling of zelfs de maatschappij.

Na het Open Data for Development Camp van 2011 zal dit jaar de focus zijn:

  • Open Data en IATI: wat is het en wat kan het betekenen voor ontwikkelingssamenwerking?
  • Wat zijn de internationale ontwikkelingen zoals op het gebied van Open Data, nieuwe business modellen en mogelijkheden op het gebied van communicatie en netwerken?
  • Wat betekent Open Data Development voor jouw organisatie?

Het Open Data for Development Camp in Amsterdam zal een combinatie zijn van prominente sprekers, workshops, co-creations, visualisaties en inspiratie. Iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van open data en/of ontwikkelingssamenwerking is van harte welkom om deel te nemen.

Het doel van het ODDC 2012 is het formuleren van een gedeelde ambitie van Open Data voor Ontwikkeling en de presentatie van het Manifesto Open for Change.

Event: Open Data for Development Camp 2012
Wanneer: vrijdag 29 juni
Waar: AmLab, ‘s Gravenhekje 1A, Amsterdam
9.30 – 16.00, followed by drinks
EUR 35,-

Tickets via: openforchange

Het Open Data for Development Camp Amsterdam wordt georganiseerd door Open for Change, Partos, AKVO, 1%CLUB, SPARK en IICD.

 


[1] Pradhan, Sanjay and Odugmebi, Sina. (2011), “The contours and possibilities of open development” in Development Outreach, The Worldbank Institute, 1, 1-6. The Contours and Possibilites of Open Development by Sanjay Pradhan and Sina Odugmebi. 1 september 2011, Worldbank.

Auteur
Vice Versa

Datum:
28 juni 2012
Categorieën: