Onderwijsagenda 2015: Onderwijshulp gezien vanuit het Zuiden

Wat doen maatschappelijke organisaties, instellingen en overheden in ontwikkelingslanden zelf om de Education for All doelen in hun eigen land te helpen realiseren? Hoe kunnen wij hen daarbij vanuit Nederland het beste steunen? Niet alleen in de cruciale jaren tot 2015, wanneer de Millenniumdoelen moeten zijn behaald, maar ook daarna. Wat kan de specifieke bijdrage zijn van ontwikkelingsorganisaties, particulier initiatief, wetenschappelijke instituten, onderwijsvakbonden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven? En wat verwachten we van de overheid?

Over die vragen gaan we ons buigen op de bijeenkomst van de Global Campaign for Education Nederland op maandag 18 juni. Daarmee geven we verdere invulling aan het 10-Punten Plan, dat in november 2011 op onze Onderwijsconferentie in gezamenlijkheid is vastgesteld. Wij nodigen u graag uit om mee te denken.

Maandag 18 juni 13.30 – 17.00

De Witte Vosch – Hoofdzaal, Oude Gracht 46, 3511 AR Utrecht

Programma 13.30 Inloop met koffie en thee

14.00 Onderwijshulp gezien vanuit het Zuiden. Wat is de vraag vanuit het Zuiden en wat kunnen we vanuit Nederland bijdragen? Paneldiscussie met presentaties van dr. Antoni Verger en dr. Auma Okwany.

Dhr. A Verger: ‘Campaigning for Education for All: Wat kunnen we leren van de ervaringen van nationale EFA-coalities in ontwikkelingslanden?’

‘Mevr. A. Okwany: ‘Beleid en praktijk van onderwijs voor iedereen in Oost-Afrika’

15.00 Pauze met koffie en thee

15.15 Hoe maakt de Nederlandse onderwijshulp zichzelf overbodig? Groepsdiscussies over onderwijssteun na 2015.

16.15 Moet onderwijshulp terug op de politieke agenda? Plenaire discussie over de rol vraag welke rol de overheid heeft, zowel in de komende drie jaar als na 2015.

17.00 Einde.

De bijeenkomst wordt geleid door journalist Jos van Beurden. De voertaal van de presentaties en plenaire discussies is Engels. Deelname aan de bijeenkomst staat open voor iedereen en is kosteloos. Wel is registratie noodzakelijk. Meld u uiterlijk woensdag 14 juni aan via gce@edukans.nl

 

Auteur
Vice Versa

Datum:
06 juni 2012
Categorieën: