NCDO-debat: Geloven in de hulp

Wie zéker wil weten dat geld voor ontwikkelingssamenwerking niet aan de strijkstok blijft hangen of verdwijnt in de zakken van corrupte machthebbers heeft altijd nog de mogelijkheid ‘het zelf te doen’, in de vakterminologie: Het Particuliere Initiatief (PI).

Een groeiend aantal Nederlanders is, vaak na het maken van een verre reis, actief met het opzetten van projecten in ontwikkelingslanden. Maar, het begeleiden van dit soort initiatieven in een vreemd land blijkt soms lastiger dan gedacht. In LUX discussiëren we over de vraag waarom we eigenlijk zo graag zelf met de voeten in de modder staan. Lopen we daarbij tegen dezelfde problemen aan als grote ontwikkelingsorganisaties? Brengen de PI’s een ander verhaal over het voetlicht en is dat van invloed op de algemene visie op ontwikkelingshulp? Wat zijn hun ambities of zit de kracht juist in het kleinschalige, en kunnen hun grote broers daar een voorbeeld aan nemen? Met onder anderen: Lau Schulpen (onderzoeker, CIDIN) en Tinkebell (kunstenares).

Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

Entree: gratis

Kaartverkoop: Via de site van LUX of aan de kassa.

Auteur
Vice Versa

Datum:
08 juni 2012
Categorieën: