Maatschappelijk Café: ‘Biomassa grenzeloos duurzaam’

Westerse economieën zijn tot op de dag van vandaag vrijwel volledig afhankelijk van fossiele brandstoffen. En niet alleen qua energievoorziening, maar ook voor vele door de mens geproduceerde materialen.

De biobased economy is één van de belangrijkste manieren om los te komen van de fossiele grondstoffen. Maar kunnen economieën volledig draaien op energie en materiaal afkomstig van organisch materiaal? Wat is nu de plek van biomassa in de Nederlandse energiemix?

Willen wij het duurzaamheidsvoordeel van de biobased economy verzilveren, dan is het noodzakelijk dat de biomassa op duurzame wijze wordt geteeld en efficiënt wordt verwerkt. Waar ook ter wereld! Hier liggen goede kansen voor ondernemers om succesvolle projecten op te zetten in opkomende economieën en ontwikkelingslanden.

Tijdens dit Maatschappelijk Café laten innovatieve ondernemers zien hoe zij hun kansen benutten en commerciële uitdagingen succesvol weten te combineren met duurzaamheidscriteria. Hierna barst het debat los over duurzaamheid in de biobased economy, uitmondend in de publieksverkiezing van de ‘beste’ ondernemer van de avond.

Keynote speech: Daan Dijk (Hoofd Sustainable Business Development, Rabobank)

Vier ondernemers, waaronder; Pjotr Schade (directeur, Everest Energy) en Ruud van Eck (directeur, Diligent).

Datum: maandag 17 september 2012

Tijd: 17.00 – 20.00 uur

Locatie: Nieuwspoort, Den Haag

Voor vragen kunt u terecht bij Hylke Brunt; hbrunt@schuttelaar.nl of 070-318 44 44.

Dit Maatschappelijk Café wordt in samenwerking met Agentschap NL (programma duurzame biomassa) georganiseerd en maakt onderdeel uit van de reeks ‘Towards the new green economy’ waarin we op zoek gaan naar ondernemers die het verschil maken in vergroening. We willen laten zien dat tal van ondernemers op allerlei manieren aan een nieuwe duurzame economie bouwen, vaak met grote bezieling. En dat het hoog tijd wordt deze prachtige initiatieven meer kracht te geven, te verbreden en te verbinden. Want we hebben haast.

Auteur
Vice Versa

Datum:
28 juni 2012
Categorieën: