Lands and Rights in Troubled Waters

FIAN en CoCooN nodigen u van harte uit voor een internationale conferentie op 6 en 7 juni aan de Universiteit Utrecht:

Lands and Rights in Troubled Waters

Land use change, socio-environmental harm and human rights violations in Colombia and Brazil

Op donderdag 7 juni 2012 vindt aan de Universiteit Utrecht de tweede internationale conferentie plaats in het kader van het onderzoeksproject ‘Lands and Rights in Troubled Waters’. De conferentie wordt op woensdagavond 6 juni ingeleid met een filmvertoning en debat.

Het ‘Lands and Rights in Troubled Waters’ – project gaat in op de gevolgen van veranderend landgebruik in Colombia en Brazilië. Op de conferentie zullen onderzoekers uit verschillende landen hun bevindingen uit de eerste fase van het project (2010-2012) presenteren. Zie het programma voor meer informatie over de sprekers.

Naast presentaties over de actuele situatie in Brazilië en Colombia komen enkele prominente experts aan het woord. De conferentie heeft als doel om de dialoog te bevorderen tussen NGO’s, onderzoekers, beleidsmakers, journalisten en leiders van lokale gemeenschappen uit Colombia en Brazilië. Het project wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en is een samenwerkingsverband tussen verschillende universiteiten en NGO’s waaronder mensenrechtenorganisatie FIAN.

Op woensdagavond 6 juni van 18.00 tot 21.30 uur wordt de conferentie ingeleid met de vertoning van twee korte documentaires en een debat met gastsprekers uit Brazilië en Colombia. ‘La Toma’ gaat over kleinschalige traditionele goudwinning versus de belangen van grote mijnbouwbedrijven, ‘Killerbean’ gaat over sojamonoculturen in het Amazonegebied.

Link: Programma conferentie en registratie

Tot ziens in Utrecht!

Auteur
Vice Versa

Datum:
06 juni 2012
Categorieën: