Kaukasus Café: Een avond over voetbal en oorlog

Tijdens deze speciale editie van het Kaukasus Café staat Nagorno-Karabach centraal. Het verhaal van deze niet-erkende republiek wordt verteld aan de hand van twee voetbalclubs uit de regio: het Armeense FK Karabakh Stepanakert en het Azerische FK Qarabag Agdam. De interessante en interactieve avond zal worden gepresenteerd door Chris Keulemans, directeur van de Tolhuistuin.

Fotograaf Dirk-Jan Visser en schrijver Arthur Huizinga introduceren hun projecten OFFSIDE – Football in Exile en Nooit een thuiswedstrijd en gaan in gesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Frank Westerman (schijver Ararat). Bas Vroege (Paradox) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman) bespreken het belang en de vorm van het eigentijdse beeldverhaal in tijden waarin de budgetten voor buitenlandjournalistiek onder zware druk staan.

Avondprogramma

19.30  Opening

19.40  Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi): introductie Nagorno-Karabach

20.00  Tweegesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Dirk-Jan Visser     (fotograaf OFFSIDE) over het belang en de bedreiging van onafhankelijke media en de ervaringen als journalist in landen waar ‘vrije media’ niet gewaardeerd worden

20.15  Tweegesprek met Bas Vroege (Paradox en YdocPublishing) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman en YdocPublishing): over de ontwikkeling van het project OFFSIDE: het concept en ontwerp en de relevantie van het buitenlandse beeldverhaal

20.30  Pauze

20.45  Presentatie Nooit een thuiswedstrijd, het non-fictie debuut van schrijver Arthur Huizinga

21.00  Tweegesprek met Arthur Huizinga (schrijver OFFSIDE en Nooit een thuiswedstrijd) en Frank Westerman (expert non-fictie, schrijver Ararat) over hun fascinatie voor de spookstad Agdam en de berg Ararat en de vertaling hiervan naar non-fictie

21.30  Interactie met de zaal

21.40  Slotwoord Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi)

21.45 Einde van de avond.

Locatie
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Datum
Dinsdag 26 juni 2012

Aanvang
19.30 uur

Toegang
Gratis

Aanmelden
via:

Auteur
Vice Versa

Datum:
19 juni 2012
Categorieën: