Duurzaamheid: een trend of de toekomst?

Groene energie, verduurzaming en gedragsverandering; termen die op Sociëteit ‘Minerva’ steeds vaker gebruikt worden. Hoe zit het met de groene ambitie van Minerva? Wat betekent verduurzamen voor studenten? Is er wel echt sprake van klimaatproblematiek? Wat is groen denken en wat bedoelen ze met groene genen?

Om daart achter te komen organiseert LSV Minerva op 26 juni ter Sociëteit ‘Minerva’ een symposium met als thema “Duurzaamheid, een trend of de toekomst?”. Het symposium heeft als doel studenten inzichten rond dit thema te verschaffen en mee te laten denken over de toekomst van de aarde.

De groene partners van Minerva, onder wie Heineken, Rabobank, SLS Wonen, Carbon Matters grijpen de gelegenheid aan om te laten zien wat zij onder verduurzaming verstaan. De transities die daarvoor gemaakt worden zijn al ingezet, en dat zorgt voor een hoop nieuwe uitdagingen. Na het plenaire gedeelte wordt het publiek verdeeld in workshops, en kunnen ze brainstormen over oplossingen.

Of je nu wel of niet iets met duurzaamheid hebt, dit symposium zal je ‘duurzaamheid’ op een geheel andere wijze doen beleven en is daarom zeker de moeite van het bezoeken waard.

Meld je hier aan voor het symposium op 26 juni, deel de link via Facebook en Twitter, en discussieer mee!

Inschrijven

Auteur
Vice Versa

Datum:
19 juni 2012
Categorieën: