SIFE Universiteit Leiden organiseert: Lustrumconferentie over sociaal ondernemerschap

Stichting SIFE (Students In Free Enterprise)Universiteit Leiden organiseert d.d. 15 mei een lustrumconferentie in internationaal perscentrum Nieuwspoort, over sociaal ondernemerschap. Sociaal ondernemerschap is het opzetten van duurzame projecten door middel van kennis en methodes uit het bedrijfsleven. Samen met de politiek, het bedrijfsleven, ontwikkelingsorganisaties, de wetenschap en studenten gaan wij in discussie over de manier en doeltreffendheid van sociaal ondernemen.

Het jaar 2012 is het vijfde jaar dat SIFE Universiteit Leiden bestaat en wil daarom haar werkwijze in een breder perspectief plaatsen. SIFE Universiteit Leiden levert een bijdrage aan de huidige discussie rondom sociaal ondernemerschap discussie rondom ontwikkelingssamenwerking door het organiseren van een lustrumconferentie waarin de politiek, het bedrijfsleven, ontwikkelingsorganisaties, de wetenschap en studenten met elkaar in debat gaan.

Tijdens de conferentie zal sociaal ondernemerschap vanuit verschillende perspectieven worden belicht. Er zal aandacht zijn voor de verschillen tussen  de publieke en de private sector en de betekenis hiervan voor sociaal ondernemerschap. Er zal gediscussieerd worden over de voorwaarden voor sociaal ondernemerschap, de rol van de politiek en concurrentie tussen bedrijven en NGO’s door verschillende sprekers uit de politiek, het bedrijfsleven de wetenschap en ontwikkelingsorganisaties.

Sprekers: Jan Pronk (oud-minister Ontwikkelingssamenwerking), Ton Dietz (Directeur Afrika Studiecentrum), Ingrid de Caluwé (woordvoerder ontwikkelingssamenwerking VVD), Jeroen de Lange (woordvoerder internationale samenwerking PvdA), Carol Gribnau (hoofd SED HIVOS), Ruurd Brouwer (financial director FMO bank), Yannick du Pont (directeur Spark) , Joanne Meyboom (directeur GreenTec van Joulz), Sabine Luning (Universiteit Leiden)  Giuseppe van der Helm (directeur VBDO), Ron Jansen (directeur Ebbinge&Company en bestuurslid SIFE NL)

Datum:
Dinsdag 15 Mei 2012.
Tijd:

13:30-19:00 uur.
Locatie:

International Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL Den Haag

Inschrijven:
www.sifeleiden.nl/conferentie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Sara Veerman.
E-mail:                       srveerman@gmail.com
Telefoonnummer:       +31 (0) 640999394
Website:                    www.sifeleiden.nl en www.sifeleiden.nl/conferentie

Auteur
Vice Versa

Datum:
07 mei 2012
Categorieën: