NCDO: trainingsdag wereldburgerschap

Wilt u leren hoe u wereldburgerschap verankert in uw onderwijs? Hoe u daarbij internationaal kunt samenwerken? Of wilt u ontdekken hoe u scholen interesseert in uw lespakket? Kom dan op 13 juni naar ‘Wereldburgerschap in het onderwijs: grenzeloze mogelijkheden?’ Een speciale bijeenkomst in Amsterdam, waar u volop inspiratie kunt opdoen en ideeën kunt delen.

Professor dr. Jelle Jolles opent de bijeenkomst. Aan de hand van feiten over  de neuropsychologische ontwikkeling  en het brein geeft hij tips en kansen, die zich in de alledaagse schoolpraktijk  voordoen als u wereldburgerschap wilt stimuleren bij kinderen en tieners.  De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met interesse in wereldburgerschap in het onderwijs. In het  bijzonder maatschappelijke organisaties, uitgeverijen, leraren uit het  basisonderwijs en docenten uit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Ontmoeting en wederzijdse inspiratie en kennisdeling staan centraal tijdens de bijeenkomst. De trainings- en netwerkdag wordt georganiseerd door NCDO, kenniscentrum voor internationale samenwerking en burgerschap.

Op dit moment doet NCDO onderzoek naar wereldburgerschap in het primair en voortgezet onderwijs. Op 13 juni lanceert NCDO de resultaten.

De bijeenkomst vindt plaats op 13 juni tussen 14.00 tot 19.00 uur in het Regardz Planetarium in Amsterdam (Kromwijkdreef 11). Plenaire opening door professor Jolles en een korte introductie van het werk van NCDO door Liesbeth Schouten (hoofdredacteur samsam). Ronde met parallelle  sessies, een informatie- en netwerk-markt en een ‘werelddiner’.

Auteur
Vice Versa

Datum:
03 mei 2012
Categorieën: