Internationaal symposium Justice for victims over conflict, trauma en verzoening

Van 20 tot en met 24 mei 2012 vindt in het World Forum te Den Haag het 14e internationale symposium over victimologie plaats van de World Society of Victimology. Wetenschappers, deskundigen uit het veld en beleidsmakers buigen zich over gerechtigheid voor slachtoffers vanuit diverse invalshoeken. Enkele sprekers zijn Christine Van den Wyngaert, rechter van het Internationaal Strafhof, José Zalaquett, voorzitter van de Waarheid en Verzoeningscommissie in Chili, Sekai Holland, minister van staat in Zimbabwe en Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven zal het symposium openen in de Ridderzaal.

Het doel van het symposium Justice for victims: cross-cultural perspectives on conflict, trauma and reconciliation is om de laatste wetenschappelijke inzichten te delen, maar ook om in workshops kruisbestuiving te laten plaatsvinden tussen wetenschap en praktijk. Onder de deelnemers bevinden zich juristen, advocaten, psychologen, psychiaters, sociologen en economen en verschillende nationale en internationale organisaties die zich bezighouden met slachtoffers van misdaad en machtsmisbruik.

Datum:
Maandag tot donderdag, 20-24 mei.
Locatie:

World Forum te Den Haag.

Meer informatie, waaronder het complete programma, kunt u vinden op www.14thsymposiumwsv.nl. Voor het bijwonen van themasessies of het gehele symposium kunt u contact opnemen met Debbie Rovers van INTERVICT, d.a.e.rovers@uvt.nl of 013 – 466 3539.

Auteur
Vice Versa

Datum:
08 mei 2012
Categorieën: