Humanity House Debat: The Arms Trade Treaty

Op weg naar een internationaal Wapenhandelverdrag?
Voorafgaand aan de internationale VN-conferentie over een internationaal Wapenhandelverdrag, deze zomer in New York, organiseert het Nederlandse Rode Kruis samen met Amnesty International, IKV Pax Christi en Oxfam Novib op donderdag 24 mei de bijeenkomst The Arms Trade Treaty – Towards the UN Negotiations.

Onderhandeligen en de Nederlandse rol
Tijdens de bijeenkomst staat de relevantie van dit Wapenhandelverdrag en de rol die Nederland zou kunnen spelen tijdens de onderhandelingen centraal. Dit gebeurt door sprekers die zelf dicht bij de onderhandelingstafel zitten, zoals de hoofdonderhandelaar van de Nederlandse delegatie, Ambassadeur Paul van den IJssel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Nathalie Weizmann van het Internationale Comité van het Rode Kruis.

De sprekers gaan in op de achtergrond van het Verdrag en de wapenproblematiek. Aan bod komen ook het effect, het bereik en de criteria van het Verdrag, en de positie van Nederland daarin. De presentaties worden afgewisseld met debat en discussie met het publiek.

Datum:
Donderdag 24 mei, 17:00 uur – 20:00 uur
Locatie:
Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag

Stuur een email naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘The Arms Trade Treaty’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reageer snel, voor deze bijeenkomst is veel belangstelling.

Voertaal van de bijeenkomst is Engels

Auteur
Vice Versa

Datum:
08 mei 2012
Categorieën: