Humanity House: Achter het Nieuws #1: Kick-off

Achter Het Nieuws #1
Op  23 mei 2012 start de eerste editie van ‘Achter het Nieuws’ waarmee we in de complexe wereld van de media duiken. De wereld van rampen en conflicten bereikt ons via het nieuws. In Achter het Nieuws willen we inkijk geven in hoe het nieuws tot stand komt en hoe het ons als publiek bereikt door in gesprek te gaan met journalisten, redacteuren, presentatoren, radiomakers, persvoorlichters, fotojournalisten en politici. In iedere aflevering nodigen we een (of enkele) specialist(en) in een bepaalde discipline uit en nemen we met ze een kijkje vóór en achter de camera. Wat is het beeld dat ons als publiek door de media voorgehouden wordt, wat is de werkelijke situatie achter de schermen? Lennart Booij (televisiemaker en oprichter campagnebureau BKB) is de vaste host van deze serie en gaat met verschillende mediapersoonlijkheden in gesprek.

De Kick-off
In de eerste aflevering geven we een introductie op de serie. Lennart Booij gaat in gesprek met Peter ter Velde (allround journalist), Jeroen Oerlemans (fotojournalist) en Ruud Huurman (Senior Media Officer). We schetsen het medialandschap in vogelvlucht en schetsen de mechanismen en tactieken die spelen in de totstandkoming van nieuwsberichten. We leggen de spanningen die spelen tussen de onafhankelijke media, de politiek, het werk van hulporganisaties bloot. Dit vormt de aanzet om in de volgende afleveringen de verschillende specialisten aan de tand te voelen.

Achter het Nieuws bijwonen?
Stuur een email naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘Achter het Nieuws #1’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reageer snel, voor Achter het Nieuws is veel belangstelling.

Datum:
Woensdag 23 mei om 19:30 uur
Locatie:
Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag


Toegang is € 6,50

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 mei 2012
Categorieën: