Coolpolitics presenteert: Masterclass Buitenlandjournalistiek

Vanaf eind juni 2012 organiseert Coolpolitics de Masterclass buitenlandjournalistiek. Dit belangrijke en grensoverschrijdende vakgebied ligt onder vuur vanwege kelderende budgetten en de mogelijkheden die nieuwe media en technologieën brengen. Tegelijkertijd is het relevanter dan ooit.

De masterclass richt zich op jonge journalisten, filmmakers en fotografen: de opiniemakers van de toekomst. In een reeks van mastercolleges en vaktrainingen bekijken we alle kanten van buitenlandjournalistiek anno 2012. Hoe maak je een goed buitenlandverhaal? Wanneer zijn thema’s actueel en relevant en welke invalshoek neem je? Op welke manier maak je complexe thema’s toegankelijk en interessant voor een breed publiek? Dit soort vragen staan centraal tijdens deze masterclass.

In november 2012 reizen de deelnemers af naar een aantal landen in Sub-Sahara Afrika, om daar in een periode van drie weken hun kennis in de praktijk te brengen.
Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Ben jij (bijna) afgestudeerd of wil je bijdragen aan de buitenlandjournalistiek van de toekomst? Kijk voor meer informatie over het programma op www.coolpolitics.nl en meld je aan vóór 31 mei.

De Coolpolitics Masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Hivos, Vakblad Vice Versa en TVE (Television for the Environment). De reis vindt plaats in het kader van het Lokaalmondiaal journalistieke uitwisselingsprogramma Beyond (Y)our World. Het Beyond (Y)our World programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning uit de Subsidiefaciliteit voor Burgerschap & Ontwikkelingssamenwerking (SBOS) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Auteur
Vice Versa

Datum:
24 mei 2012
Categorieën: