Café Humanitaire: Noodhulp versus structurele hulp: wanneer exit?

Noodhulp versus structurele hulp: wanneer exit?
Humanitaire crises vergen humanitaire noodhulp. Hulpafhankelijkheid onder de lokale bevolking neemt toe naarmate de tijd verstrijkt. Omgekeerd neemt de geefbereidheid van mensen juist af, wanneer structurele hulp in beeld komt. De grens tussen noodhulp en structurele hulp vervaagt in de praktijk, terwijl structurele hulp nadrukkelijk niet de opdracht is van noodhulpverleners.
Op welk moment trekt noodhulp zich terug en wanneer vindt de overdacht plaats aan lokale organisaties? Wat zijn goede en slechte transfer- en exit-strategieën uit de praktijk? CARE Nederland, ICCO /Kerk in Actie en het Nederlandse Rode Kruis lichten dit in drie korte columns toe.

Ontmoet elkaar bij het Café Humanitaire
Café Humanitaire vindt 4 keer per jaar plaats in het café van het Humanity House. Je ontmoet je collega’s werkzaam bij NGO’s, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Universiteit of het bedrijfsleven. Elke bijeenkomst kent een intellectuele versnapering bij de borrel: een levende column, een korte presentatie of lezing over een actueel thema rondom humanitaire hulp en wederopbouw.

Ben je erbij?
Stuur dan een mail naar aanmelding@pso.nl o.v.v. ʻCafé Humanitaire 31 meiʼ. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Verspreid deze uitnodiging gerust onder je collega’s.

Datum:
Donderdag 31 mei
Start programma 17.00
Locatie: 
Café Humanitaire
Toegang is € 10,- (vergoeding hapjes en drankjes)
Auteur
Vice Versa

Datum:
22 mei 2012
Categorieën: