Avond over Egyptische Presidentsverkiezingen 2012

Egypte kiest      

Oxfam Novib presenteert Egypte kiest | Egyptische verkiezingsavond met Petra Stienen, Frénk van der Linden, Habi Nasralla en vele anderen.

Miljoenen Egyptenaren gaan ruim een jaar na de revolutie naar de stembus om hun nieuwe president te kiezen. Oxfam Novib brengt politici, journalisten en zakenlieden uit Egypte en Nederland bij elkaar voor een verkiezingsavond en debat over Egypte in verandering.

De eerste verkiezingsronde in Egypte vindt plaats op 23 en 24 mei. Velen in Nederland en in andere westerse landen die juichend naar de protesten op het Tahrirplein hebben gekeken, houden nu hun adem in. Zij hebben de Egyptische strijd voor democratie aangemoedigd, maar vrezen nu dat kansen voor meer vrijheid in de kiem gesmoord worden. Brengt de opkomst van islamitische politieke partijen de hoop van de Arabische Lente in gevaar, of moeten we ook dit zien als een teken van democratische ontwikkeling en vertrouwen hebben in wat de toekomst Egypte brengt? 22 mei wordt een verkiezingsavond met interviews, debat, columns, en live-verbindingen met Egypte.

Petra Stienen (Arabist) en Frénk van der Linden (journalist) presenteren de avond met o.a. Habi Nasralla, Farah Karimi, Mauritius Wijffels, Monique Samuel, Alexander Weissink, Bahram Sadeghi en Han ten Broeke.

Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Entree: 10 euro, voor studenten 7,50 euro.

 

Auteur
Vice Versa

Datum:
03 mei 2012
Categorieën:
Tags: