Wie wint de Simon Jelsma Award?!

De Simon Jelsma Award is een aanmoedigingsprijs voor die jonge Nederlander die zich, net als onze Novib-oprichter Simon Jelsma, met hart en ziel inzet voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. We zoeken geschikte kandidaten die we kunnen nomineren voor deze Award. 

Kandidaten die de Award kunnen winnen zijn inspirerend, hebben een heldere visie op IS/OS, zijn rechtvaardigheidsstrijders, hebben (aantoonbaar al) iets bereikt, hun actie heeft groeipotentie, hebben oog voor machts-en marktverhoudingen in de wereld, zijn jonge ondernemende mensen (jonger dan 35 jaar), wonen in Nederland en hebben een ‘Yes we can’-mentaliteit. Die het verschil maken.

Ken jij iemand die aan een groot deel van bovenstaande kenmerken voldoet? Laat het ons weten! Op basis van al jullie inzendingen maken we een longlist. De OS betrokkenen stemt vervolgens via Twitter wie er op de shortlist van 4 moeten komen. De jury, bestaande uit Herman Tjeenk Willink (voormalig vicepresident Raad van State), Marius Ernsting (Adviseur Politiek & Vergunning Postcode Loterij) en Farah Karimi (directeur ON), zullen op een event op 24 mei de winnaar bekend maken. De prijs is een geldbedrag van 3000 euro met respect en eer. De winnaar zit automatisch in de jury voor de 2e Simon Jelsma award.

We zien je suggesties voor genomineerden graag per mail tegemoet voor 11 April. Hou daarna de twitter account in de gaten: #SimonJelsma

Heb je nog vragen over de Award of de (selectie) van de genomineerden, neem dan contact op met Carin Boersma.

carin.boersma@oxfamnovib.nl


Auteur
Vice Versa

Datum:
10 april 2012
Categorieën: