Nacht van de Fooi 2012

De voorbereidingen voor de Nacht van de Fooi zijn in volle gang. Op zaterdag 26 mei kan iedereen in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Rotterdam, Groningen, Maastricht, Haarlem en Tilburg stappen voor ontwikkelingsprojecten. Alle fooi die op deze dag in de deelnemende horecagelegenheden wordt gegeven gaat naar kleinschalige, duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven, verdubbelt de opbrengst. Het doel van de Nacht van de Fooi is, behalve geld inzamelen voor de projecten, het uitgaanspubliek op een positieve manier bewust te maken van ontwikkelingssamenwerking.

De landelijke opening vindt dit jaar plaats in Rotterdam. In het centrum van de havenstad zal een muzikaal spektakel plaatsvinden met optredens van verschillende bands en dj’s. Ook in de rest van de steden is er een programma met muziek en andere activiteiten. Zo draaien in Utrecht Eric de Man en SHMLSS op het Domplein, speelt in Groningen de band Radio Days op de Grote Markt en zal Leiden een programma op de Beestenmarkt verzorgen.

De Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten steunt. Dit jaar bijvoorbeeld een project van Stichting Nederland-Batam. Zij helpen sekswerkers op het Indonesische eiland Batam door onder andere medische zorg beschikbaar te maken en de bewustwording over HIV te vergroten. Dit draagt bij aan de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de minderbedeelde bevolking en stelt hen in staat om zelf hun leven menswaardig vorm te geven. Bij weer een ander project in Burkina Faso kunnen met de opbrengst van de Nacht van de Fooi moestuinen worden aangelegd om op een duurzame en winstgevende manier groente en fruit te verbouwen. De fooi komt verder ten goede aan projecten in Kameroen, Zuid-Afrika en Guatemala.

Draag zelf je steentje bij aan een betere wereld en zorg dat je erbij bent op 26 mei tijdens de Nacht van de Fooi 2012. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandefooi.nl of stuur een e-mail naar landelijk@nachtvandefooi.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
25 april 2012
Categorieën: