World Press Photo tentoonstelling 2012

De World Press Photo 2012 tentoonstelling is een expositie van de winnende beelden van de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd voor fotojournalisten. De tentoonstelling is na Amsterdam wereldwijd in een honderdtal steden te bezichtigen.
De winnaar van de World Press Photo van  het Jaar 2011 is de Spanjaard Samuel Aranda. Hij werd bekroond voor een foto van  een vrouw met haar gewonde zoon in de armen, in een moskee die tijdelijk als  veldhospitaal gebruikt werd. Aranda nam de foto in opdracht van The New York  Times op 15 oktober 2011 in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, tijdens de onlusten tegen de heerschappij van president Ali Abdullah Saleh.
De World Press Photo tentoonstelling  bevat de foto’s van de 56 prijswinnaars, onder wie dit jaar vijf Nederlanders.  Er zijn negen verschillende categorieën te onderscheiden:Hard nieuws,  Reportage, Mensen in het nieuws, Sport, Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven,  Portretten, Kunst & Entertainment en Natuur. Naast de winnende foto’s is er tevens achtergrondinformatie over de winnende foto’s te lezen en zijn er interviews met de fotografen te bezichtigen.
Er worden op aanvraag ook weer rondleidingen gegeven voor groepen in het Nederlands en Engels. Het 2012 jaarboek met de winnende foto’s is in zeven talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Russisch en Italiaans) verkrijgbaar bij de balie van de Oude Kerk, via de website van World Press Photo en bij diverse
boekhandels.
Bezoekersinformatie
Periode: 20 april t/m 17 juni 2012
Locatie: De Oude Kerk, Oudekerksplein, Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m zaterdag, van 10.30 uur tot 17.30 uur, zondag van 13.00 uur tot 17.30 uur. Koninginnedag gesloten.
-Toegangsprijzen: €8,00 (volwassenen) en €6,00 (kinderen t/m 12 jaar, 65+, Stadspas, CJP en studentenkaart). Voor I Amsterdam Card- en Museumkaarthouders €3,00. Cultuurkaarten worden geaccepteerd.
– Rondleidingen in het Engels of Nederlands op aanvraag: van maandag t/m vrijdag van 10.30 uur tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur. Voor reserveringen en meer informatie: exhibitions@worldpressphoto.org
– De Exhibition app kunt u vanaf 19 april
2012 downloaden via: www.worldpressphoto.org/app
Meer informatie op de website van World Press Photo.
Auteur
Vice Versa

Datum:
28 maart 2012
Categorieën: