Talkshow van OneWorld: REDD het bos

Talkshow OneWorld: REDD het bos
Talkshow rond thema’s uit de wereld van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling:

Wanneer zat er voor het laatst een Orang Oetan op jouw tuinbankje?  En wat heeft je houten vloer, tafel of keukenkastje met de toenemende CO₂-uitstoot te maken? Waarom houdt de Rijksoverheid zich niet aan zijn doelstelling om vanaf 2010 al zijn hout en papier duurzaam in te kopen?  Waarom hebben we het sowieso – in vergelijking tot tien jaar geleden- nauwelijks meer over de grootschalige ontbossing? Kan alleen REDD het bos redden? Of kan je als consument ook de illegale houtkap tegengaan?

Sprekers: Kirsten Schuyt (WNF), Marieke Wit (Tropenbos), voorzitter FSC Nederland Robbert Jan Dekker en Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (Groenlinks). Daarnaast kijken we samen met André Kuipers vanuit de ruimte naar de verdwijnende bossen. Ziet hij een duidelijk verschil met 2004?
Talkshowhost: Marcia Luyten, publiciste.

Datum:
Dinsdagavond 27 maart 2012, 20.00-21.30 uur
Entree: € 5,-
Locatie:
De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

De discussie is niet alleen vanuit de zaal te volgen, maar ook via www.oneworld.nl (livestream) en twitter (#oneworldlive).  OneWorld Live! is een initiatief van OneWorld, NCDO.

Ga voor meer informatie en registratie naar www.oneworld.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
14 maart 2012
Categorieën: