LUX presenteert documentaire over Afghaanse vrouwen

Peace Unveiled is een baanbrekende documentaire, verteld door Tilda Swinton, die drie Afghaanse vrouwen volgt die zich hebben georganiseerd om de rechten van vrouwen te beschermen tijdens de vredesbesprekingen tussen Amerikaanse troepen en de Taliban in 2009. Onder hen is een parlementariër die meeschreef aan de Afghaanse grondwet, een ander, een voormalige verloskundige, is een van de laatste
strijders voor vrouwenrechten in Kandahar, en de derde is een jonge activist uit Kabul. Terwijl Afghanistan blijft worstelen in het pad naar vrede, leveren de vrouwen en kinderen van het land hun doorgaande strijd. Op 11 april zal regisseur Gini Reticker naar LUX komen om na de filmvertoning in debat te gaan over de toekomst van vrouwen en kinderen in Afghanistan.

Datum:
Woensdag 11 april, 20:00 uur
Locatie:
LUX
Mariënburg 38-39
Nijmegen
Entree: 7,50 euro (kaartverkoop Via de site van LUX of aan de kassa)

Dit filmdebat wordt mede mogelijk gemaakt door het John Adams Instituut en de Amerikaanse ambassade in Den Haag.

Auteur
Vice Versa

Datum:
27 maart 2012
Categorieën: