Humanity Cinema #2: Lebanon

Lebanon is de tweede film in de nieuwe serie Humanity Cinema: films en documentaires over rampen en conflicten.
Lebanon vertelt het verhaal van een Israëlische soldaat aan het begin van de Israelische-Libanese oorlog in juni 1982. Met drie voor hem onbekende collega’s zit hij in een tank. De jonge mannen van rond de twintig hebben nog nooit met geweld te maken gehad. Hun opdracht luidt om terroristen in een vijandige stad op te sporen. Gegrepen door angst en het instinct om te overleven, proberen ze wanhopig om zichzelf niet te verliezen in de chaos van oorlog. De camera blijft de hele film bij de soldaten in de tank. Als kijker zie je alleen wat zij waarnemen meestal vanuit het beeld van een schietvenster. Je wenst continu dat je even uit de tank kan stappen en mag ademen en bijkomen…

Discussie

 

Het Humanity House snijdt via aansprekende films belangrijke onderwerpen aan en gaat met jou hierover in gesprek. Na de vertoning van Lebanon ga je in gesprek met Erik Kuiper. Hij diende als dienstplichtig militair in Libanon in 1980-1981. Erik zal vanuit eigen ervaringen reflecteren op de film ‘Lebanon’ en vragen beantwoorden. Ook zal Esti Cohen vertellen over haar ervaringen in de frontlinie, toen zij in het Israëlische leger diende tijdens de oorlog met Libanon. 

Movies that Matter

Stichting Movies that Matter is een initiatief van Amnesty International. Movies that Matter organiseert filmprogramma’s waarin mensenrechten centraal staan. Door de vertoning van spraakmakende films en documentaires te combineren met debatten en workshops ontstaan gevarieerde programma’s die onze blik op de wereld verruimen, die aanzetten tot invoelen en interactie. Movies that Matter opent ogen.

Plek reserveren?
Wil je de film bijwonen? Stuur een mail naar aanmelden@humanityhouse.org onder vermelding van ‘Lebanon.’ Wacht niet te lang, zitplaatsen zijn beperkt.

Datum: donderdag 5 april 2012
Locatie: Humanity House Den Haag, Prinsegracht 8
Foyer: geopend vanaf 19:00 uur
Start film: 19:30 uur
Toegang: €6,50
Taal: Hebreeuws (Nederlands ondertiteld)
Aanmelden: aanmelden@humanityhouse.org o.v.v. Lebanon

Auteur
Vice Versa

Datum:
19 maart 2012
Categorieën: