Debatavond: CDA Brabant over Ontwikkelingssamenwerking

Een debatavond over ontwikkelingssamenwerking gepresenteerd door CDA Brabant:

Solidariteit houdt niet op bij onze naasten of bij onze landsgrenzen. Ontwikkelingssamenwerking, hulp aan mensen in ontwikkelingslanden, is voor het CDA een zaak waar het pal voor wil staan. De komende bezuinigingen zullen een zware druk leggen op dit uitgangspunt en binnen de partij staan steeds meer stemmen op, die pleiten voor een herwaardering van het huidige systeem van ontwikkelingssamenwerking. Het zou niet zozeer moeten gaan om een percentage van het Nationaal Inkomen, maar om een fundamentele herziening van het systeem. Het opheffen van handelsblokkades zou bijvoorbeeld een veel effectievere methode zijn.

De stelling luidt: ‘Internationale solidariteit vraagt om een fundamentele herziening van ons systeem van ontwikkelingssamenwerking’.

De stelling zal worden verdedigd door René Grotenhuis, algemeen directeur van CORDAID, een van de grootste organisaties op dat terrein in Nederland.

Op deze avond zijn we te gast bij de afdelingen Woudrichem, Werkendam en Aalburg, die wij danken voor hun gastvrijheid. De bijeenkomst, die ook weer wordt geleid door Marcel Wintels, bestuursvoorzitter van FONTYS, wordt gehouden op 2 april 20.00-22.00 uur in Cultureel Centrum de Kwinter, Hooftlanden 1 in Werkendam.

Dit thema is van belang voor al die leden, die betrokken zijn bij het thema van ontwikkelingssamenwerking. Voor mensen, die verantwoordelijke posities hebben in de kerken.

Auteur
Vice Versa

Datum:
21 maart 2012
Categorieën: